Хирург, който е задържан преди години за притежание и разпространение

...
Хирург, който е задържан преди години за притежание и разпространение
Коментари Харесай

Хирург, арестуван преди години за детско порно, прави гинекологични прегледи

Хирург, който е арестуван преди години за владеене и разпространяване на детско порно, е краткотрайно отхвърлен от работа в болничното заведение в Ямбол. Причината – доктор Артур Полшиков опитал да убеди млада жена, че е належащо да ѝ направи гинеколкогичен обзор, за който той няма право.

Пред Тина Ивайлова и GlasNews 24-годишната жена, която не желае да разкрие самоличността си, споделя за случилото се в МБАЛ " Свети Пантелеймон " -Ямбол ".

Младата жена постъпила в Спешното поделение със мощни болки. Споделя, че доктор Полшиков я е приел, след което ѝ сложил поредност инжекции и декларирал, че момичето има бактерия. Поискал да направи гинекологичен обзор. Жената отказала с аргумента, че той е хирург, а не гинеколог. На другия ден още веднъж постъпила в Спешното поделение, където същият доктор още веднъж опитал да направи сходен обзор.

„ Ти легнеш софа, събуеш гащи. Аз бръкна типа “, споделил доктор Полшиков на младата жена.

Ямболската болница излезе с изказване, че е разпоредена вътрешна инспекция и свикана комисията за Медицинска нравственос и Деонтология към ЛЗ. „ Считано от 15.04.2024г. Д-р Артур Полшиков е краткотрайно отхвърлен от работа до привършване на инспекция. Държа да подчертая, че от назначението му до през днешния ден против доктор Артур Полшиков в Лечебното заведение няма постъпили публични тъжби. Въпреки това, управлението на „ МБАЛ " Свети Пантелеймон " -Ямбол " АД намира за належащо казусът да бъде обяснен и изрично се афишира против каквито и да е нарушавания на медицинските стандарти. “

Д-р Артур Полшиков е съветски жител, приключил медицина в Тверската здравна академия в Руската федерация. Според източници е работил в няколко лечебни заведения в разнообразни градове в страната ни – Плевен, Враца, Павликени.

През 2016 година е назначен на работа като специализант в Хирургичното поделение в болничното заведение в Добрич. През 2020 година е арестуван при акция на ГДБОП за владеене и разпространяване на детско порно. Службите засичат, че от IP-адрес от добричка болница се теглят и популяризират файлове със полова употреба на деца – на забележима възраст под 14 години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР