Хипотетично е имало е опасност за превозваните хора, каза говорителят

...
Хипотетично е имало е опасност за превозваните хора, каза говорителят
Коментари Харесай

Спипаните в Бургас мигранти минали границата със стълба, платили по 3000 евро за превоза

Хипотетично е имало е заплаха за транспортираните хора, сподели представителят на Районна прокуратура – Бургас Зорница Щърбева

Мигрантите, които бяха открити в камион след гонка с полицията в Бургас, са платили по 3000 евро за транспорта. Това сподели пред бТВ представителят на Районна прокуратура – Бургас Зорница Щърбева.

Хипотетично е имало заплаха за транспортираните хора, само че не са събрани доказателства, че действително подобен риск е съществувал, изясни тя. 

71 чужденци бяха натъпкани в полуремаркето на камиона, а водачът се е движел с висока скорост по пътя Созопол - Бургас след приложимост на опиати. Той не е спрял за инспекция на КПП-то преди Бургас и се е стигнало до полицейско гонене.

Щърбева разкри, че мигрантите са минали през телената ограда благодарение на стълба, след което няколко дни са вървели през гориста околност. След това са натоварени на тежкотоварният автомобил, добави тя. 

„ Превозното средство е било авансово квалифицирано от водача. Наето е от комерсиално сдружение. Шофьорът е осъждан за приложимост на опиати. Наложено му е условно наказване. Това действие е осъществено в наказателния период. Наел е камиона против 1000 лв. “, споделя  говорителят на Районна прокуратура – Бургас.

Тя обаче не удостовери, че в транспортното средство е имало материали за направа на сауна.

При нас задържането на мигранти е всекидневие, само че толкоз огромен брой не е имало през последните няколко месеца, сподели още Зорница Щърбева.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР