„Хиполенд“ дарява на спешната болница „Н. И. Пирогов“ специализиран педиатричен

...
„Хиполенд“ дарява на спешната болница „Н. И. Пирогов“ специализиран педиатричен
Коментари Харесай

Хиполенд“ дари апаратура на „Пирогов“

„ Хиполенд “ подарява на незабавната болница „ Н. И. Пирогов “ профилиран педиатричен видеоколоноскоп Olympus PCF-Q180AL на стойност 24 500 лв., като огромна част от сумата е образувана от спомагателните доходи, генерирани при започване на септември, когато хората купуваха плюшени играчки в израз на поддръжка и взаимност към компанията.

С новия апарат лекарите в „ Пирогов “ ще могат по-ефективно да диагностицират и лекуват болести на стомашно-чревния тракт при децата. Апаратът ще се употребява от отделенията по педиатрия, детска коремна хирургия и хирургия на новороденото.

Досега болничното заведение е разполагала само с колоноскопи за възрастни, чието потребление при деца е рисково, а постоянно и механически невероятно. Новият апарат ще помогне за предотвратяването на рисковете от перфорация и за ефикасно унищожаване на полипи на дебелото черво, за диагностика и лекуване и на деца в кърмаческа възраст, деца с ниска телесна маса или деца, изоставащи във физическото си развиване.

Закупуването и даряването на съвременна инсталация на водещи детски клиники е един от главните стълбове в програмата за корпоративна обществена отговорност на „ Хиполенд “ в последните 5 години. Освен на МБАЛСМ „ Пирогов “, компанията е дарила профилирани медицински апарати за лекуване на деца на УМБАЛ „ Царица Йоанна - ИСУЛ”, Национална кардиологична болница и на СБАЛ по детски заболявания „ проф. доктор Иван Митев “ в София.

Още от основаването си през 2005 година „ Хиполенд “ от време на време поддържа деца, нуждаещи се от лекуване, домове за изоставени деца, надарени деца, млади спортисти, детски спортни клубове и доста други.
И ще продължим да го вършим! Мечтата ни е България да бъде по-добро място за живеене, децата ни да бъдат лекувани качествено и излекувани тук, и да имат щастливо детство!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР