Хипнозата е научен, естествен и релаксиращ метод, който има въздейства

...
Хипнозата е научен, естествен и релаксиращ метод, който има въздейства
Коментари Харесай

7 любопитни факта за хипнозата

Хипнозата е теоретичен, натурален и релаксиращ способ, който има влияе върху образуването на възприятието на убеденост в себе си и редуцирането на ежедневния стрес. Вижте 7 любопитни обстоятелството за хипнозата:

1. Популярен метод на внушаемост е в огромна зала с хора някой да каже, че ще напои памучен тампон с миризлива течност, която ще замирише зле. Дори и да е чиста вода, множеството хора стартират да усещат неприятна миризма. Някои даже излизат от залата, тъй като усещат, че ще припаднат.

2. Когато човек се намира под внушаемост, изчезват алергичните му реакции. Явно в доста случаи проявата на алергии е подвластна от човешкото схващане.

3. Нито един човек не може да бъде замаян, в случай че самичък не желае това. Ако няма предпочитание и мотивация, няма да му подейства никаква техника.

4. По света хипнозата се употребява най-често като успокояваща нервите терапия, за лекуване на меланхолия, за лекуването на алкохолна взаимозависимост.

5. Хипнозата се е прилагала за обезболяване при интервенции още през 19 век.

6. Всеки от нас е подложен на самохипноза. Поне един път дневно човек изпада в временен транс — по този начин душeвността ни се разтоварва.

7. Индивидуалният хипнотичен сеанс е доста по-сложен от груповия. При колективен сеанс хората по-лесно изпадат под внушаемост, тъй като са в тълпата. Това се назовава взаимна внушаемост.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР