Хипертонията е една от водещите причини за смърт в световен

...
Хипертонията е една от водещите причини за смърт в световен
Коментари Харесай

Зеленият чай помага срещу хипертония


Хипертонията е една от водещите аргументи за гибел в международен мащаб. Според отчет на Global Burden of Disease хипертонията е виновна за 20% от всички смъртни случаи в света . Хората, които желаят да понижат кръвното си налягане, би трябвало да трансформират метода си на живот.

И доста изследвания демонстрират, че има редица питиета, които могат да оказват помощ в битката с хипертонията . Сред тях е зеленият чай , чиято постоянна консумация може да понижи риска от развиване на хипертония с 65%, заяви „ Daily Express ”.

Високото кръвно налягане води до развиване на доста затруднения на сърдечно-съдовата система като инфаркт и инсулт. Кръвното налягане е силата, с която кръвта притиска стените на кръвоносните съдове, до момента в който сърцето я изпомпва към цялото тяло. Когато налягането стане прекомерно високо, съществува риск от скъсване на стената на артерията или формиране на кръвен съсирек . Според някои отчети, във Англия към 5 милиона души страдат от хипертония, без да са наясно с това.

Според Националната здравна работа на Обединеното кралство „ х ипертонията постоянно може да бъде предотвратена посредством здравословно хранене, поддържане на здравословно тегло, постоянни извършения, отбягване на алкохол и тютюнопушене “.

По-рано учените стартираха няколко изследвания, с цел да схванат кои сортове чай могат да имат позитивен резултат върху кръвното налягане, като два сорта са избрани за изключително потребни. Проучвания демонстрират, че р едовната консумация на тези питиета може доста да намали стойностите на кръвното налягане при хора с хипертония и да понижи с 65%риска от развиване на хипертония при тези, които към момента нямат такава.

Зеленият чай и чаят улун са отлични източници на полифеноли - мощни антиоксиданти , които могат да оказват помощ в битката с хипертонията. Проучване измежду китайците откри, че постоянната консумация на тези чайове може доста да понижи риска от диагностициране на хипертония.

Учените означават, че к онсумацията даже на половин чаша чай дневно има видим позитивен резултат върху показанията на кръвното налягане .

Хората, които нямат навика да пият зелен чай, са изложени на по-голям риск от развиване на хипертония, в сравнение с тези, които го вършат, означиха медиците.

Учените са открили последователно понижаване на риска от развиване на хипертония при хора, които пият повече зелен чай на ден. Зеленият чай има доста потребни свойства, само че множеството от тях се дължат на обстоятелството, че листата му съдържат неповторими субстанции, наречени катехини. Открити както в зеления, по този начин и в черния чай, тези антиоксиданти могат да провиснал мускулите, покриващи кръвоносните съдове, което води до по-ниско кръвно налягане.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР