Хипертонията е бич на съвремието, тя причинява страдание и здравословни

...
Хипертонията е бич на съвремието, тя причинява страдание и здравословни
Коментари Харесай

Високо кръвно налягане – причини и лекове за него

Хипертонията е камшик на съвремието, тя предизвиква страдалчество и здравословни проблеми на към 30% от популацията. Първите признаци – главоболие и световъртеж – постоянно остават неразпознати и подценени и страдащият открива нарасналото кръвно налягане доста късно, когато то към този момент е предизвикало увреждания на организма.
За да се предпазим от развиване на хипертония, би трябвало да сме наясно кои са главните аргументи за повишение на кръвното налягане, а с цел да овладеем обстановката, преди да се е трансформирала в трайно заболяване – да знаем по какъв начин да си помогнем с домашни лекове.
 При хипертония: 7 плодове, които възстановяват кръвното налягане При хипертония: 7 плодове, които възстановяват кръвното налягане
Напоследък се следи по какъв начин хората са доста по-отговорни към личното си здраве и пробват да прогонят неприятните привички, тъй че да елим...
Хипертонията може да бъде есенциална и вторична. Първата е причина за 90% от случаите на нараснало кръвно налягане и е обвързвана с разнообразни фактори, само че не и с друго заболяване. Сред тези фактори са стрес, несъразмерна приложимост на кофеин и алкохол, наднормено тегло, алкохол, затънал метод на живот, генетична предразположеност,  нездравословно меню, съдържащо прекомерно доста артикули от скотски генезис и захар, мъжки пол. Вторичната хипертония е резултат на друго заболяване в организма. Най-често е подбудена от бъбречен проблем или диабет. В този случай е значимо да се открие и лекува главното заболяване, като това ще докара и до трайно разрешаване на казуса с кръвното налягане.
Повишаването на кръвното налягане може да бъде резултат от терзание и липса на отмора при чувствителни и неустойчиви на стресови фактори хора. В този случай обособяване от средата, причиняваща стрес, и качествена отмора ще бъдат задоволителни за преодоляване на кръвното налягане и разрешаване на казуса. Ако високо кръвно е породено от приложимост на алкохол или кофеин, тяхното прекъсване ще изиграе роля на лек. Ако обаче хипертонията се дължи на атеросклероза или други по-сериозни проблеми, е належащо и значимо да се подходи рационално и бързо да се подхващат ограничения за лекуването. Сред средствата за намаление на кръвното налягане са храни и подправки, които има във всяка кухня – любеница, чесън, алено цвекло, каркаде, канела. Лъжица канела в малко количество кисело мляко бързо ще възстановява високото кръвно налягане.
Правилното хранене също оказва доста въздействие върху показанията на апарата за кръвно. Ако вашето е нараснало над 140 на 90, преустановете несъразмерната приложимост на сол и подправяйте ястията със зелени подправки, с цел да не чувствате неналичието на бялата отрова. Внимавайте с консервите, чипса и други пакетирани храни, които съдържат обилни скрити количества сол, както и с саламите, чиито консерванти са в действителност натриева основа. Откажете се и от мазните храни от скотски генезис, както и от белия самун, бързите въглехидрати под формата на тестени и сладки произведения. Проучвания настояват, че фосфатите в готовите храни също подвигат кръвното налягане. Те са и бърз път към наднорменото тегло,  което форсира атеросклерозата, а тя – хипертонията. Ако налягането е трайно нараснало, потърсете доктор.
Някои медикаменти имат като непряк резултат повишение на кръвното налягане. Ако вашият случай е подобен и забележите проблем, откакто сте почнали да приемате нови медикаменти, обърнете се към лекуващия доктор, с цел да бъдат сменени с други.
 Трудно за намиране изследване с данни за медикаменти за кръвно с нараснал и доста нараснал риск от рак на кожата Трудно за намиране изследване с данни за медикаменти за кръвно с нараснал и доста нараснал риск от рак на кожата
Някои антихипертензивни медикаменти (т.е. медикаменти, които се употребяват за лекуване на хипертония), може да усилят риска от рак на кожата...
Спортът, уравновесеното хранене, богато на плодове, зеленчуци, отбягване на напрежението и лекуване на главните болести са най-краткият пък за справяне с хипертонията.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР