Хиперкарът Bugatti Chiron се смята от мнозина за върха на

...
Хиперкарът Bugatti Chiron се смята от мнозина за върха на
Коментари Харесай

Две Bugatti-та Chiron се продават в mobile.bg за по над 5 млн. лв. всеки

Хиперкарът Bugatti Chiron се счита от мнозина за върха на автомобилостроенето. Този автомобил разполага с шестнайсетцилиндров W-образен мотор, мощността на който е 1 500 конски сили. Производителят на колата твърди, че оптималната му скорост е над 400 км/ч.

Четирите компресора при Bugatti Chiron се инсталират на неповторимия W-образен шестнайсетцилиндров бензинов мотор. Турбините са разграничени на две двойки, като всяка от тях дава отговор за осем цилиндъра. Това решение е добре познато като двустепенно турбо и се среща при доста и надалеч по-достъпни коли от Chiron.

Никой обаче не предлага две такива двойни турбини и заради тази причина никой не може да се приближи до представянето на този автомобил. Пиковата му мощ е 1 500 конски сили, а оптималният въртящ миг - 1 600 Нм. Последните се доближават в диапазона 2000-6000 об/мин, а динамичните характерности, както знаем, са потресаващи.

Знаем още, че у нас към този момент има регистриран един Chiron и той е благосъстоятелност на Ваньо Алексиев, началник и притежател на една от най-големите спедиторски компании у нас. Като нов хиперавтомобилът е с цена 2.5 млн. евро, само че компанията създава лимитирана серия от 500 бройки. Така цените последователно се повишават.

Още един забавен факт е, че преди време Щатската Агенция за отбрана на околната среда (EPA) разгласява публични данни за разхода на гориво на Bugatti Chiron според американските закони. Ако се има вяра на замерванията, в разбъркан режим френската хиперкола харчи 21.5 л/100 км.

Кратка информация в най-големия авто уебсайт у нас mobile.bg демонстрира, че в картотеката му има две разгласи за въпросния хиперавтомобил на Bugatti. И двете коли са с цена над 5 млн. лв.. По-детайлно можете да разгледате въпросните коли, продаващи с в mobile.bg .
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР