Хиперавтомобилът Valkyrie на Aston Martin най-накрая е в серийно производство,

...
Хиперавтомобилът Valkyrie на Aston Martin най-накрая е в серийно производство,
Коментари Харесай

Създадоха първия клиентски екземпляр на Aston Martin Valkyrie с мощност 1 139 к. с

Хиперавтомобилът Valkyrie на Aston Martin най-сетне е в серийно произвеждане, пет години откакто бе показан за първи път като идея.

Автомобилният производител разгласи, че първият потребителски пример е приключен и ще бъде доставен през идващите седмици. Това е с към две години по-късно от в началото плануваното.

Производството се реализира в завода на Aston Martin в Гейдън, Англия, и ще включва общо 150 елементарни Valkyrie, 85 кабриолета Valkyrie Spider и 40 Valkyrie AMR Pros, предопределени единствено за писта.

Според Aston Martin автомобилът ще бъде по-бърз на писта от хиперкар от Льо Ман и съвсем толкоз бърз, колкото автомобил от LMP1 или Формула 1. Това се дължи частично на обстоятелството, че всъщност това е мъртвороденият спортен автомобил Valkyrie LMH на Aston Martin, само че създаден без нужда от съблюдаване на спортни правила.
 width=
С производството на Valkyrie се занимава специфичен екип, като за всеки автомобил са нужни повече от 2000 работни часа. Преди да бъде подписан, всеки автомобил ще бъде подложен на обстойни проби на пистата Силвърстоун.

Пътят дотук беше дълъг. Ще ви напомним, че концепцията Valkyrie беше показана благодарение на звездата от Формула 1 Даниел Рикиардо, който по това време караше за Red Bull Racing, механически сътрудник на плана. След това разобличаване Рикиардо продължи да кара за Renault, а по-късно още веднъж мина в McLaren. Самият Aston Martin започва личен тим от Формула 1, мина през цялостна смяна в ръководството и оцеля след известна пандемия. 

Aston Martin удостовери и оптималната мощ на автомобила. Максималната мощ от 1139 к. с. се генерира от особено създаден V-12 и хибридна система в жанр KERS. Макар че няма същински мотор от Формула 1 като конкурентния Mercedes-Benz AMG One, чиито доставки са обещани за 2022 година, създаденият от Cosworth 6,5-литров V-12 на Valkyrie въпреки всичко е произведение на изкуството. А звукът при цялостен напор? Точно като мотор от Формула 1 от 90-те години на предишния век, частично с помощта на структурата на изпускателната система с пропорции 12 към 1.

   width=

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР