Хиперавтомобилът SSC ​​Tuatara е сериозно повредена след инцидент в САЩ.

...
Хиперавтомобилът SSC ​​Tuatara е сериозно повредена след инцидент в САЩ.
Коментари Харесай

Най-бързата кола в света катастрофира при нелеп инцидент

Хиперавтомобилът SSC ​​Tuatara е съществено развалена след случай в Съединени американски щати. Любопитното е, че самата кола е потърпевша инцидентно, като даже не се е движела на лична двигателна сила. Между другото, тъкмо тази кола чупи международния връх за скорост.

SSC Tuatara е превозена със специфичен аавтомобилен транспортьор до Флорида, с цел да взе участие в автошоу и камионът се е обръща поради мощния вятър. Един от водачите е ранен при злополуката, а американският хиперкар е много сплескан.

SSC обаче заяви, че ще бъде допустимо възобновяване на Tuatara, като това ще се случи единствено след няколко седмици и доста скоро колата ще се опита да счупи личния си връх за скорост.

Ще ви напомним, че през януари SSC Tuatara сподели междинна скорост от 455,3 км/ч въз основа на резултатите от два опита и по този начин стана най-бързият сериен автомобил в света.

Всъщност по-рано хиперкарът даже разви 532,9 км/ч, само че това достижение не беше зачетено. Американците обаче не се отхвърлят и към момента желаят да завоюват купата на първия сериен автомобил, кадърен да развие скорост над 500 км / ч.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР