„Хиперактивността в първите дни иска да покаже, че САЩ имат

...
„Хиперактивността в първите дни иска да покаже, че САЩ имат
Коментари Харесай

Борислав Цеков: В САЩ се връща интервенционизмът

„ Хиперактивността в първите дни желае да покаже, че Съединени американски щати имат деятелен нов президент, който ще следва дневния ред, поради който беше определен “. Това сподели пред БНР Борислав Цеков, лекар по конституционно право.

По думите му няма нищо ненадейно в указите, които подписва Джо Байдън, тъй като „ той си кара по конспекта на Демократическата партия “.

„ Прави усещане от икономическа позиция, че първите му укази провокират необятно неодобрение. Ако забрани нефтодобива и добива на природен газ върху федерални земи, това значи разпродажба на повече от 1 млн. работни места... Противоречиви ограничения, сякаш обществени, с отрицателен обществен резултат. Намаляване на работни места, удряне върху джобовете на уязвимите пластове. Много агитация и съответни дейности за джендър идеологията. Един от първите му укази беше да разреши на мъжете, които се считат за дами, и дамите, които се считат за мъже, да влизат в тоалетните на пола, който си приписват “.

Цеков добави: „ Има нещо доста значимо за външната политика - типичният за Демократичната партия интервенционизъм стартира да се обрисува. Във външната политика се връщат хора от времето на Обама... Връщаме се към нападателната изразителност и експанзивното деяние на интернационалната сцена “.

Според него, в случай че мине в Конгреса, новата данъчна промяна в Съединени американски щати ще усили налозите до доста високи равнища, а това ще смачка стопанската система и ще затрудни бизнеса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР