Химията срещу млякото в сирене, масло, кашкавал и кисело мляко

...
Химията срещу млякото в сирене, масло, кашкавал и кисело мляко
Коментари Харесай

Разкриха атентат в Пловдив, Нинова: Не съм бламирана. Не се занимавам със сценарии


Химията против млякото в сирене, масло, кашкавал и кисело мляко

24 часа

Разкриха атентат в Пловдив

Семейни проблеми са тласнали 16-годишен възпитаник от Пловдив да търси през интернет контакти с " Ислямска страна ", които по-късно прераснали в обети за честност. Това гласи една от версиите на следствието за предотвратен атентат в България.

Предполага се, че драмите у дома се дължали на липса на диалози и внимание. Освен 16-годишното момче фамилията има и други 2 по-малки деца.

Връзките на младежа с организацията обаче дотолкоз са се задълбочили, че той е подготвял атентат в Пловдив, който да окървави учебно заведение в града в края на юни, обясниха осведомени. Тогава завършва образователната година за възпитаници от 9-и до 11-и клас.

Терорът е осуетен, тъй като преди време таткото на момчето забелязал в телефона му чат връзки с джихадисти. Мъжът потърсил помощ в ДАНС. На 5 юни в границите на 5-6 часа службите и прокуратурата пресекли в зародиш възможните опасности от атентат.

Труд

Нинова: Не съм неодобрена. Не се занимавам със сюжети

Пленумът на Българска социалистическа партия не е обсъждал смяна в Устава на партията и връщане на остарялото състояние за избор на ръководител. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти. По думите й в дневния ред не съществува такава точка.

" 25 членове на Националния съвет внесоха своите хрумвания за смяна в Устава. За информация тези хрумвания не са гласувани и не са включени в дневния ред на конгреса ", изясни Нинова.

По думите й политическият разбор за резултата от европейските избори е бил признат. " Приехме го и възложихме на една комисия от 17 души да го добави и да го внесем на конгреса ", изясни тя.

Запитана по какъв начин пояснява това, че пленумът е отказал тя да бъде част от работната група, която ще доработва отчета, Нинова съобщи, че го пояснява като положително решение и не го счита за бламиране.

Монитор

Родители цакат децата си за приема в първи клас

Родители несъзнателно прецакаха децата си за приема в първи клас, откакто една част от тях са подали неверни данни при кандидатстване, а други просто са не запомнили да ги запишат в школото. Така малчуганите ще би трябвало да се включат и във второ класиране, с цел да научат къде ще прекрачат за първи път учебния предел наесен.

Общо 9517 малчугани са записани в определеното от тях учебно заведение все още, изясни пред " Монитор " шефката на просветителния инспекторат в столицата Ваня Кастрева. Те обаче могат да отдръпват документите си и да изберат ново школо на идващия стадий.

Стандарт

Горанов: С Борисов говорихме за оставката ми

Субсидиите за партиите пораждат през 2001 - 2002 година - по времето на държавното управление на Сакскобургготски. Има вид да престанем с популисткия спор за дотациите, обществото също е разграничено по тази тематика. Това сподели финансовият министър Владислав Горанов в утринния блок на Би Ти Ви. Някои от партиите се пробват да извлекат политически дивиденти от тематиката за дотациите. Всеки път, когато внесем закона за бюджета, сътрудниците от левицата желаят да обсъдим и дотациите, разяснява Горанов.

Сега

Нинова: Не сме вождистка партия

Не одобрявам нападателния звук и лепенето на етикети. Обръщам се към тези приятели, които си разрешават да го вършат. Това е грозно и демотивира партията и нейните членове, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Решението за избор на Петър Витанов е взето с скрито гласувано от петте евродепутати. Неслучайно нямаме политическо решение кой да им бъде ръководител. Няма решение на Изпълнителното бюро, няма мое решение, няма мое изявление. Умишлена е политиката да не се бъркаме в работата на групата ни евродепутати.

Капитал дейли

В името на недосегаемия основен прокурор

В началото на своя мандат през април новият правосъден министър Данаил Кирилов съобщи приоритет, който стъписа всички специалисти в региона. Той разгласи, че първата му задача ще е основаването на нов механизъм за предварително преустановяване на мандата на " тримата огромни " в правосъдната власт - основния прокурор и ръководителите на Върховния касационен съд (ВКС) и Върховния административен съд (ВАС). Именно това желала Европейската комисия (ЕК), с цел да приключи мониторинга върху България, разгласи министърът. През идващите два месеца " значимият приоритет " претърпя странни метаморфози, до момента в който през уикенда Кирилов разгласи последната си (засега) визия по тематиката - не било предварително преустановяване на мандата, а основаване на механизъм за краткотрайно премахване от служба на всеки от тримата, когато бъде притеглен като обвинен. И това също било условие на еврокомисията.

Дума

Промените в климата ще костват над 1 трилион $ за бизнеса

Няколко законопректа, свързани с битката против неравенството и бедността ще внесе в Народното събрание групата на " Българска социалистическа партия за България ". Време е за сериозен диалог за цели. За нас това са политиките против демографската злополука, за повишение на приходите и против неравенствата. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание. От левицата няколко пъти имаха оферти, свързани с преизчисляване на пенсиите, стимулиране на младите фамилии и понижаване на Данък добавена стойност върху хляба и медикаментите. Проектите им бяха отхвърлени или въобще не стигат до разглеждане в комисии. Сега социалистите още веднъж показват концепциите си и се надяват да срещнат повече схващане и предпочитание за взаимна работа от депутатите от другите групи.

Нинова акцентира, че е доста евентуално да я обвинят в популизъм. Вчера чух от някогашен член на Българска комунистическа партия - Бойко Борисов, че социалистите доста обичат да харчат непознати пари. Да му кажа, че и тези пари, които харчи през прозореца на джипа си, не са негови. Те са непознати, тъй като са на целия български народ, разяснява водачът на левицата.

Да оставим лакърдиите на премиера и да седнем с същински причини да намерим решението на проблемите с неравенствата, бедността и демографията, прикани още един път Нинова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР