Химическият комбинат „Свилоза“ АД в Свищов спира работа поради липса

...
Химическият комбинат „Свилоза“ АД в Свищов спира работа поради липса
Коментари Харесай

„Свилоза” в Свищов спира отново поради липса на дървесина

Химическият комбинат „Свилоза“ АД в Свищов стопира работа заради липса на дървесина. Това заяви за „Труд“ изпълнителният шеф на предприятието Михаил Колчев.

„Изключително отрицателното развиване на пазара на дървесина в България от началото на 2017 година продължава и в този момент. Липсата на задоволителни количества суровина на пазара, фрапантен скок на цените през третото и четвъртото тримесечие на годината. Малкото ресурс от дървесина, с който „ Свилоза ”АД разполагаше при започване на годината към този момент не съществува и сдружението е на прага на зимата с празни складове“, разяснява Колчев.

Той добави, че съществена причина за тази сериозна обстановка е систематичното несъблюдение на подписаните контракти за доставка на дървесина. В края на 2017г. към момента има неиздължени количества по контракти за 2016 година, а доставките на количествата за 2017г. в множеството от горските стопанства въобще не са почнали. Опитите да се закупи дървесина от свободния пазар също се оказаха несполучливи заради огромното търсене и липса на задоволителни количества.

Ръководството на Свилоза АД е уведомило всички държавни институции за по този начин създалата се обстановка, взеха се съответните управнически решения, само че за жалост няма съответни резултати за превъзмогване на изоставането.

„Престоят ще докара до обилни загуби за предприятието, ще наруши осъществяването на подписани интернационалните търговски контракти и ще нанесе непоправими вреди на имиджа на завода като правилен сътрудник, както и на многохилядните акционери на обществената компания“, предизвестяват от химкомбината.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР