Химическите съставки в слънцезащитните кремове, които предпазват от вредните UV

...
Химическите съставки в слънцезащитните кремове, които предпазват от вредните UV
Коментари Харесай

Изследване: Съставките в слънцезащитните продукти проникват в кръвта

Химическите съставки в слънцезащитните кремове, които защищават от нездравословните UV лъчи на слънцето, могат да се всмукват в тялото до такива равнища, че към този момент повдигат въпроси за тяхната сигурност, открива ново проучване.

Проучването е извършено от Американската организация за храните и медикаментите (FDA), като съставлява продължение на предишно проучване от 2019 година И двете проувания стигат до едно и също умозаключение.

Активните съставки в известните слънцезащитни кремове могат да бъдат всмукани през кожата в кръвта до такива равнища, които надвишават прага на FDA, за който се допуска, че са безвредни.

Въпреки това от Агенцията за храните и медикаментите в Съединени американски щати акцентират, че няма директни доказателства, че съставките в слънцезащитните артикули предизвикват някаква щета. Хората би трябвало да продължат да употребяват продуктите, с цел да се предпазят от слънчевите изгаряния и да лимитират риска от развиване на рак на кожата.

Безопасни ли са слънцезащитните артикули? Вижте повече за резултатите от научното проучване в Ladyzone.bg.
Безопасни ли са слънцезащитните кремове? Съставките им проникват в кръвта, открива проучване Активните съставки в известните слънцезащитни кремове могат да бъдат всмукани през кожата в кръвта до такива равнища, които надвишават прага на Американската организация за храните и лекарствата
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР