Химера е да си мислим, че българите можем да заместим

...
Химера е да си мислим, че българите можем да заместим
Коментари Харесай

Няма такъв сезон, откакто има туризъм в България

" Химера е да си мислим, че българите можем да заместим 6 млн. туристи, които посещават и зимните ни курорти, като се има поради, че и зимният сезон е заплашен ". Това сподели проф. Георги Рачев, зам. -председател на Българската асоциация на туристическите организации по Българска национална телевизия.

Според него светът не е бил изправен пред такава икономическа обстановка.

" Няма подобен сезон, откогато има туризъм в България. Срутването е пагубно, само че българите направиха каквото можаха - Черноморието се радва на български туристи ", сподели още той, само че посочи, че сезонът няма да продължи до края на септември.

" Няма ги англичаните, руснаците, немците са десетки пъти по-малко и това са по публични данни до края на юни, а юли и август е върхът на сезона ", сподели още той.

По думите му даже и Гърция сега регистрира пагубен сезон. " Целият туризъм е обиден. Това е стопанска активност и всеки е прав да стартира бизнес или да го отсрочи ", изясни той.

" Министър Николова завоюва една дребна победа, когато Германия извади Варна от аления лист ", сподели още той и изясни, че е преекспонирания боязън от ковид е в основата на отводите от пътешестване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР