Хималайската сол е една от най-чистите соли, намиращи се на

...
Хималайската сол е една от най-чистите соли, намиращи се на
Коментари Харесай

Ето защо да заменим обикновената сол с хималайска

Хималайската сол е една от най-чистите соли, намиращи се на земята. Преди милиони години морските дъна, в този момент издигнати под формата на Хималаите, са били покрити със пласт разтопена лава, предпазвайки ги от замърсяване на въздуха. Хималайската сол е цялостна с минерали, което я прави по-добра от елементарната сол. Ето 10 невероятни изгоди, които можете да получите, като замените елементарната сол с хималайска.

Хималайската сол съдържа по-малко натрий от обичайна сол

Използвайки хималайска сол при готвене, вие подсигурявате храната си с по-малко натрий. Това е макар обстоятелството, че хималайската сол съдържа същите съществени съставки като елементарната сол. Структурата на по-големите й кристали обаче значи, че употребявате по-малко от нея.

Тя е превъзходен източник на минерали

Повече от 14% от хималайската сол е направена от минерали, разнообразни от натриев хлорид. Това са, апропо, магнезий, калций, цинк, мед, манган, желязо, калий.

Можете да я добавите към вашата почистваща вана

Добавете хималайска сол към вашата вана и кожата ви ще бъде повлияна позитивно от над 80 разнообразни минерала. Такава вана ще успокои изтощените мускули, ще подтиква кръвообращението, както и ще подхрани и почисти кожата. Разтворената във вода хималайска сол създава йонен разтвор, който оказва помощ за унищожаване на токсините през кожата.

Можете да я употребявате като антиацид

Хималайската сол е отлично средство за лекуване на ацидоза и киселини. Това се дължи на нейната алкалност. Ако страдате от остатък на стомашна киселина, смесете една чаена лъжичка хималайска сол в чаша вода. Пиенето на такава запарка дейно ще обезврежда киселината в стомаха ви.

Укрепва костите и зъбите

Друго преимущество на хималайската сол е, че когато я добавите към ястията си, всички прелестни минерали, които съдържа, ще оказват помощ за подсилване на костите и зъбите ви. Също по този начин ще повлияе позитивно на кръвообращението и мускулната регенерация.

Почиства въздуха

Можете да употребявате хималайска сол, с цел да пречистите въздуха в дома си. Една бучка ще всмуква влагата във въздуха. Когато температурата се увеличи, солта ще освободи влагата, която е абсорбирала, само че без замърсителите, които е съдържала преди този момент.

Спомага за пречистване на синусите

Солта, разказана в тази публикация, има доста преимущества. Разтворена в гореща вода, тя излъчва негативни йони, които могат да оказват помощ при респираторни болести като астма и изчистване на запушени синуси.

По-добър резултат върху кръвното налягане от обичайна сол

Ако страдате от високо кръвно налягане, заместването на обичайна сол с хималайска ще помогне за намаление на кръвното налягане. Тялото усвоява доста по-лесно естествената хималайска сол, тъй че тя ще напусне тялото ви по-бързо.

Помага за по-добър сън

Това е още едно от преимуществата на хималайската сол. Хората, които трансформираха диетата си от елементарна към хималайска сол, видяха, че от този миг нататък спят по-редовно и качеството на съня им е по-добро. Смята се, че това се дължи на съществуването на минерали със свойства за разпределяне на мускулите.

Положителен резултат върху храносмилането

Осоляването на храната ви с хималайска сол ще ви помогне да я усвоите по-добре. Хранителните субстанции в солта подкрепят усвояването на тези субстанции в храносмилателния тракт, тъй че се възползвате от храната, която ядете по-бързо и към този момент не се чувствате гладни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР