Хилядолетия назад, преди тиранозавър рекс да стане част от сценария

...
Хилядолетия назад, преди тиранозавър рекс да стане част от сценария
Коментари Харесай

Учени: 2.5 млрд. тиранозавъра рекс са обитавали Земята

Хилядолетия обратно, преди тиранозавър рекс да стане част от сюжета на блокбъстъра „ Джурасик парк “, общо над 2.5 милиарда екземпляри са обитавали Земята. Това сочи ново изследване на Калифорнийския университет в град Бъркли, оповестено в списание „ Наука “.

На базата на изчисления на размера на тялото, половата зрялост и енергийните потребности на съществата, учените са открили, че на планетата ни са живели над 127 хиляди генерации от типа, написа „ Асошиейтид прес “.

„ Това са доста челюсти. Това са доста зъби. Това са доста нокти “, споделя водещият създател на проучването, Чарлс Маршал, който е шеф на Калифорнийския музей на палеонтологията.

Тиранозавър рекс населява Северна Америка в продължение на към 1.2 млн. до 3.6 млн. години, което значи, че гъстотата на популацията е била дребна.

Според Маршал изследването ще помогне на експертите да схванат степента на непокътнатост на фосилите на Т-рекс. До момента в света са отрити едвам към 100 вкаменелости на животното, като при 32 от тях има задоволително данни да се разбере, че са възрастни.

Научният екип употребява общо биологично предписание, което споделя, че колкото по-голямо е животното, толкоз по-малка е гъстотата на популацията му. След това прибавя оценката на това какъв брой сила му е нужна, с цел да остане живо. Колкото повече сила изисква, толкоз по-малка е честотата на популацията. Полова зрялост тиранозавърът доближава на към 14-годишна възраст и живее най-вече до почти 28 години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР