Хиляди закъснели и анулирани полети дни преди Коледа, студове и

...
Хиляди закъснели и анулирани полети дни преди Коледа, студове и
Коментари Харесай

Хиляди закъснели и анулирани полети дни преди Коледа: Буря донесе полярен студ в САЩ

Хиляди закъснели и анулирани полети дни преди Коледа, студове и мощни снеговалежи – това са първите последствия от една стихия, каквато се случва " един път на потомство ", усетени през вчерашния ден в огромна част от Съединени американски щати, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Франс прес.

Условията са прекомерно рискови за пътувания, предизвестяват управляващите. А се чака милиони американци да изпълнят пътищата и летищата по Коледа и Нова година.

Тук и там има пътища, затрупани със сняг, медиите оповестиха за голям брой произшествия.

Националната метеорологична работа алармира, че е открила впечатляващи спадове на температурата " в течение на един час и даже по-малко ".

Силите на реда в Уайоминг разпространиха зрелищни фрагменти с мъгли, снимани в сряда от техен сътрудник, пътувал с кола. Навън не се вижда нищо – " видимостта е нула ", обясниха те.

Вчера бяха анулирани над 2200 полета, а повече от 6900 закъсняха, заяви профилираният уебсайт " ФлайтАуеър ".

Особено мощно бяха наранени летищата в Чикаго и Денвър.

Според управляващите снеговете и ветровете ще образуват на някои места мъгли и всяко пътешестване ще бъде " рисково, даже от време на време невероятно ".

Канада също се готви за " температури, ненормално ниски за сезона ", значителни снеговалежи, а в някои райони вероятно и дъждове, образуващи поледица.

Властите предложиха да вземем за пример жителите на Квебек " да си приготвят проекти за незабавни случаи и комплекти за незабавни случаи, съдържащи питейна вода, храна, медикаменти, аптечка за първа помощ и джобно фенерче ".

Анулираха се и закъсняваха от ден на ден полети от главното летище на страната в Торонто.

Очакваше се до през днешния ден леденият фронт в Съединени американски щати да се ускори и да не отслабва през коледния уикенд. Заради неговата мощност клонът на Националната метеорологична работа в Бъфало, щата Ню Йорк, съобщи, че става дума " за стихия, каквато се случва един път на потомство ".

Особено мощно са наранени Средният Запад и регионът на Големите езера, където са паднали мъгли. В Големите равнини температурите наподобява ще паднат до минус 55 градуса по Целзий. На места се чакат пориви на вятър, достигащи 80 км/ч, което поражда заплаха от падащи дървета и спирания на електроподаването.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР