Хиляди южнокорейки се събраха в Сеул с искане за по-строги

...
Хиляди южнокорейки се събраха в Сеул с искане за по-строги
Коментари Харесай

Южнокорейки излязоха на протест срещу „порното с камери за шпиониране“

Хиляди южнокорейки се събраха в Сеул с искане за по-строги дейности на управляващите против разпространяването на интимни фотоси и видеозаписи , направени със скрити камери . Това съгласно участничките кара дамите да живеят в непрекъснат стрес и паника , съобщи АП.
 
Полицията съобщи, че в напълно женския митинг са взели участие към 18 000 души. Демонстрантките приканиха за по-строги следствия и санкции за мъже , които вършат фотоси или видеозаписи на дами без тяхно единодушие и по-късно качват сниманото в интернет.
 
Повечето от протестиращите бяха покрили лицата си с бейзболни шапки, слънчеви очила и хирургически маски , както ги бяха инструктирали уредниците. Те обявиха, че се афишират срещу това дамите непрекъснато да се тревожат за скрити дребни камери в тоалетните или че биват снимани под полите в станциите на метрото.
 
 Gulliver/Getty Images

Протестиращите, доста от които бяха с червени тениски с надписи " Разгневените дами ще трансформират света " , започнаха да насочат одобрителни възгласи, когато две дами излязоха като доброволци, с цел да им бъдат обръснати главите. " Да се борим, до момента в който не почине и последното семе на противозаконното снимане ", изкрещя по микрофона една от протестиращите, до момента в който друга й бръснеше главата. " Ето и моето обръщение към мъжете: не съм обект на полови стремежи! Аз съм жител първа класа, тъкмо като вас ".-->
 
През годините Южна Корея срещаше компликации да се оправи с причинителите , които употребяват дребни камери или смарт телефони , с цел да снимат под облеклата на дамите и да видят бельото им. Заснетото по-късно се качва на незаконни нецензурен страници в интернет като Soranet , която имаше над милион консуматори, преди през 2016 година полицията да я закрие. Все още има незнаен брой сходни уеб сайтове.
 
 Gulliver/Getty Images

От 2004 година южнокорейските управляващи изискват смарт телефоните да издават гръмък тон, когато вършат фотография или видеозапис , с цел да се предотвратяват сходни закононарушения. Камерите на телефоните обаче могат да се заглушават посредством приложения , има и обилие на дребни камери, които могат да се скриват в чанти, обувки и тоалетни или в дребни дупки, направени в стените и вратите на тоалетни.
 
Поради растящите рецензии президентът Мун Дже-ин във вторник подреди да бъдат проучени по-тежки санкции за закононарушения със скрити камери, а работодателите неотложно да бъдат известявани за дейностите на причинителите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР