Хиляди вярващи от цялата страна посетиха днес Черепишкия манастир, за

...
Хиляди вярващи от цялата страна посетиха днес Черепишкия манастир, за
Коментари Харесай

Вярващи от цялата страна посетиха Черепишкия манастир за Успение Богородично

Хиляди вярващи от цялата страна посетиха през днешния ден Черепишкия манастир, с цел да почетат Успението на Пресветата Божия Майка и храмовия празник на светата обител.
В навечерието на огромния християнски празник Негово високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий оглави Опело на Пресвета Богородица за празника на светата обител, а през днешния ден оглави Архиерейската света Литургия в храма.
Сред миряните, пристигнали да почетат празника, бе и кметът на oбщина Мездра инж. Генади Събков.
„ Нека всички бъдем малко по-смирени в своето всекидневие. В своя забързан и динамичен свят да обърнем внимание на детайлите. Да бъдем положителни към околните и към себе си, с цел да бъдем щастливи. “, сподели инж. Събков.
Сред хората, пристигнали да възпламенят свещ и да се поклонят пред Успението на Пресветата Божия Майка бе и Тома Стоянов от мездренското село Лютиброд, който показа:
“Пожелавам на всички миряни да получат както духовно, по този начин и физическо здраве и да ги отнесат в техните домове. Да има повече детска врява, мир и наслада за всички българи, които обитават лицето на тази земя.”
Днес имен ден в oбщина Мездра честват 306 лица, носещи името Мария, 5- Маруся, 24- Мара, 1- Мария-Антоанета, 19- Мариан, 36- Мариян, 49- Марио и 4- Мариус.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР