Хиляди украинци се събраха в центъра на Киев, за да

...
Хиляди украинци се събраха в центъра на Киев, за да
Коментари Харесай

Протест в Киев срещу политиката на Зеленски

Хиляди украинци се събраха в центъра на Киев, с цел да отбележат шестата годишнина от проевропейския протест на Майдана. Демонстрацията обаче прерасна в митинг против президента Володимир Зеленски.

В деня, когато се отбелязва годишнина от Майдана, хиляди украинци излязоха на митинг против капитулацията пред Русия - по този начин протестиращите дефинират политиката на новия президент на страната.

Демонстрацията се организира в навечерието на срещата за Украйна във формат " Нормандска четворка " на 9 декември. В нея ще вземат участие украинският президент Володимир Зеленски, съветският му сътрудник Владимир Путин, президентът на Франция Еманюел Макрон и канцлерът на Германия Ангела Меркел.
Виталий Вдовенко, студент: Нашата основна цел е да изградим европейска страна, да се насочим към Европа. Това, което Зеленски прави, е завой към Русия. Същото като по времето на Янукович.Мария Степченко, протестираща: На 21 ноември 2013 година бях на напълно друго място - в Севастопол. Ако нямаше война, щях да остана там. Моят град беше окупиран. Нямахме избор, управляващите се опитваха да ни върнат на Русия и, простете, че го споделям, да ни върнат на Съветския съюз.Володимир Карченко, деец: Ситуацията е сходна със случилото се през 2013 година Ако Зеленски се съгласи с нещо в Париж на 9 декември, Москва към този момент е възхитена. Не знаем какво ще подпишат, само че Москва към този момент сподели, че е удовлетворена. Само че в този момент хората са разнообразни.
През октомври в Украйна също имаше митинг против съглашението, което дава по-голяма автономност в сепаратистките територии.

Въоръженият спор в Източна Украйна сред проруските сепаратисти и украинските държавни сили лиши живота на 13 000 души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР