Хиляди учители излязоха на митинг по улиците на Буенос Айрес

...
Хиляди учители излязоха на митинг по улиците на Буенос Айрес
Коментари Харесай

Хиляди учители стачкуват в Аржентина

Хиляди учители излязоха на протест по улиците на Буенос Айрес като част от 48-часова стачка, съвпадаща с началото на образователната година в Аржентина, съобщи Асошиейтед прес. Няколко милиона възпитаници останаха отвън класните стаи. Най-големият училищен синдикат подвигна педагозите на крайник. Те блокираха значими кръстовища в столицата и настояха за нарастване на заплатите като отплата за високата инфлация в страната.

" Наистина е срамно, че желаят да ни дадат нарастване под границата на равнището на инфлацията. Освен това, множеството от началните заплати са под линията на бедността. Правителството приема образованието за разход, а не за инвестиция. Не единствено, че не отваря учебни заведения, а ги закрива и поради това сме на улицита - с цел да защитим публичното обучение. "

" Президентът убива публичната просветителна система. Искаме неотложно и транспарантно групово трудово договаряне. Училищата са в неприятно положение, а от горната страна на всичко редуцират финансирането за другите стратегии. "

- споделиха протестиращи учители в Аржентина. По-рано денем президентът на Аржентина Маурисио Макри съобщи, че публичната просветителна система е " изправена пред големи провокации ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР