Хиляди ученици се събраха в германския град Хамбург като част

...
Хиляди ученици се събраха в германския град Хамбург като част
Коментари Харесай

Хиляди ученици по света протестираха срещу климатичните промени

Хиляди възпитаници се събраха в немския град Хамбург като част от международен митинг, призоваващ за дейности за прекъсване на световното стопляне, съобщи Асошиейтед прес.

Днешният митинг в пристанищния град в Северна Германия е ръководен от шведската тийнейджърка активистка Грета Тунберг, която закупи популярност с акции против климатичните промени.

През януари 16-годишната активистка държа тирада пред Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария, като се обърна към държавните и бизнес водачи: "Искам да се стреснете. Искам да почувствате страха, който изпитвам всеки ден ".
На митинга в Хамбург, учениците носеха плакати с лозунги като "Протестирай в този момент или плувай по-късно ", имайки поради покачването на равнището на международния океан и топящите се ледници, и "Обичаме те, Грета ".

Ораторите на митинга насочиха нападки също към проектите на Германия да се откаже от потребление на въглища до 2038 година, период, който деятелите смятат за прекомерно дълъг, с цел да спре световното стопляне.
Подобни митинги са планувани в десетки европейски градове и на други места.

Реакциите на митингите от страна на немските управляващи бяха смесени, като някои подлагаха на критика обстоятелството, че учениците пропущат часове, с цел да вземат участие в тях, отбелязва организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР