Хиляди ученици и студенти във Франция излязоха на протест срещу

...
Хиляди ученици и студенти във Франция излязоха на протест срещу
Коментари Харесай

Студентите във Франция протестират, след като младеж се самозапали в Лион

Хиляди възпитаници и студенти във Франция излязоха на митинг против несигурното бъдеще и изискванията на живот, написа Евронюз, представени от БГНЕС.

Повод за митинга беше самозапалването на 22-годишен студент в Лион, който искаше с трагичния жест да обърне внимание на неравенството в обществото и неналичието на вероятности пред младите.

Младежът, чието име е Анас К. е с тежки изгаряния в болница и лекарите не дават гаранции, че ще оцелее.

Около 1000 души се стекоха на мястото, на което посегна на живота си студентът и четоха негови постове в обществените мрежи и известия, които показвали персоналните му компликации.

Няколкостотин души участваха в митинга в Париж, като се събраха пред офисите на службата CROUS, която се грижи за изискванията на живот на учащите.-->

Някои от протестиращите желаеха оставки на държавни чиновници, измежду които министъра на образованието.

Митинги имаше още в Лил, където някогашния президент Франсоа Оланд се видя заставен да анулира демонстрация с негово присъединяване, Бордо, Тулуза, Монпелие, Нант и в родния на Анас К. град Сен Етиен.

В писмо, написано преди да се самозапали, студентът подлага на критика несигурността пред младежите, за която упреква президента Еманюел Макрон и тези, заемали поста преди него, както и Европейския съюз.

В писмото се приканва другите студенти да " продължат битката ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР