Хиляди участваха в протест срещу експрезидента на Армения Серж Саркисян,

...
Хиляди участваха в протест срещу експрезидента на Армения Серж Саркисян,
Коментари Харесай

Хиляди на протест срещу експрезидента на Армения

Хиляди участваха в митинг против експрезидента на Армения Серж Саркисян, предадоха локални медии. Демонстрацията се организира в столицата Ереван.

Противниците на някогашния общественик показаха несъгласието си с опитите му да се задържи на власт като министър председател.

#YerevanNow protest against the ruling Party and Serzh Sargsyan#Armenia #Yerevan @EESRIorg @thevocaleurope @dw_russian @Hromadske @BBCBreaking @KarolinaZby @euractivsk @SRausingTrust @kolga pic.twitter.com/HawpKaCPb0
— Stepan Grigoryan (@stepangrig) 13 април 2018 година

Организатор на проявата е опозиционна партия, която се закани да организира още през идващите дни.

Готова е " да блокира каквото и да е непрекъснато, само че да спре Серж от връщане на власт ".

Припомняме, че н овият президент на Армения Армен Саркисян постави клетвав началото на месеца, само че властта се чака да остане в ръцете на неговия предходник , защото някогашната руска република минава към парламентарна форма на ръководство.

Встъпването в служба на Армен Саркисян разрешава противоречивите промени на Конституцията от 2015 година да влязат в действие , трансформирайки страната в парламентарна република със мощен министър председател.

 Армения се трансформира в парламентарна република
Армения се трансформира в парламентарна република

Президентът става като българския - параден

Политическата смяна беше инициирана от отиващия си президент Серж Саркисян, който няма роднинска връзка с новия държавен глава, и беше утвърдена на референдум, като 63% от гласоподавателите поддържаха измененията .

Критиците на 63-годишния Серж Саркисян настояват, че промените имат за цел да засилят властта му като нов министър председател.

Управляващата партия отбрани промяната като стъпка, целяща подсилване на демокрацията на кавказката страна и ориентирана към възстановяване на салдото сред законодателната и изпълнителната власт .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР