Хиляди участваха снощи в протест в Сан Франциско срещу климатичните

...
Хиляди участваха снощи в протест в Сан Франциско срещу климатичните
Коментари Харесай

Хиляди излязоха на протест в Сан Франциско срещу климатичните промени

Хиляди участваха нощес в митинг в Сан Франциско против климатичните промени, съобщи Франс прес. В акцията участваха протестиращи от целия щат Калифорния и други елементи на Съединени американски щати. Протестите изпращаха две послания: за ускорение на прехода към възобновима сила вместо изкопаеми горива и за отбрана най-уязвимите от климатичните промени.


Много от лозунгите бяха политически и ориентирани съответно против президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който изтегли страната от Парижкото съглашение за климата и пробва да отстрани нормите за отбрана на околната среда от времето на предходния президент Барак Обама.

Движението, наречено " Да се надигнем за климата " (Rise for climate), провежда общо към хиляда акции в стотина страни, в миг, когато светът се приготвя за 24-ата международна конференция за климата (COP24). Десетки хиляди участваха в митингите, проведени по целия свят от Банкок до Сан Франциско. Според уеб страницата на неправителствената организация за битка с климатичните промени 350.org единствено във Франция в митингите са взели участие 115 000 души, от които 50 000 в Париж.

Американският щат Калифорния си слага амбициозни цели за понижаване на излъчванията на парникови газове през идващите 30 години. На 12 септември в Сан Франциско ще стартира Световната среща на върха на градовете и предприятията за климата, проведена от губернатора на Калифорния в отговор на антиекологичната политика на Доналд Тръмп.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР