Хиляди участваха снощи в букурещкия Прайд 2021 г., като преминаха

...
Хиляди участваха снощи в букурещкия Прайд 2021 г., като преминаха
Коментари Харесай

Хиляди участваха в букурещкия Прайд, няма сериозни инциденти

Хиляди участваха нощес в букурещкия Прайд 2021 година, като минаха през централната част на румънската столица, заяви Аджерпрес. Участниците бяха призовани от огранизаторите да носят защитни маски, които бяха раздавани гратис. Асоциацията АКСЕПТ (ACCEPT), уредник на събитието, разгласи авансово във Facebook, че ще одобри следствията от надхвърлянето на оптималния брой участници, позволени поради пандемията - 500 души.  От организацията обявиха, че считат рестриктивните мерки върху свободата на събранията за непропорционални, изключително предвид на заболеваемостта в Букурещ, която е под 0,3 на хиляда поданици.
След шествието жандармерията в Букурещ разгласи, че е глобила уредниците със 7 хиляди румънски леи.  Изпълнителният шеф на АКСЕПТ Теодора Йон-Ротару сподели, че асоциацията ще апелира наказването и че " свободата на събранията не стои по-долу от свободата на съвестта на религиозните организации, нито от правото на жителите да посещават културни прояви ".
По време на Прайда няколкостотин души се събраха на площад " 21 декември 1989 година ", където насочиха молебствия, слушаха песни и бяха произнесени речи с рецензия към гей прайда и организирането му в навечерието на празника Успение Богородично. Участниците се оповестиха и против наложителната имунизация против КОВИД-19.
Жандармерията обезпечи отдалеченост сред участниците в двете събития.
По-рано в събота отново няколкостотин души участваха в " шествие за нормалност ", проведено от крайнодясната Партия на новата десница в центъра на Букурещ. Те носеха икони и дървени кръстове и издигнаха лозунги в поддръжка на " полезностите на обичайното семейство "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР