Хиляди участници в митинг подкрепиха днес президента на Ливан Мишел

...
Хиляди участници в митинг подкрепиха днес президента на Ливан Мишел
Коментари Харесай

Хиляди подкрепиха президента на Ливан Мишел Аун

Хиляди участници в протест поддържаха през днешния ден президента на Ливан Мишел Аун след повече от двуседмични национални безредици против цялата политическа класа в страната, съобщи Франс прес.

Демонстрации против властта са планувани през днешния ден следобяд в центъра на Бейрут, на Площада на мъчениците - огнище на митингите, почнали на 17 октомври.

Протестиращите упорстват за " рухване на режима " и обсипват с рецензии ръководещите, които съгласно тях са корумпирани и некомпетентни.

В градчето Баабда югоизточно от столицата хиляди се събраха тази заран на автомагистралата, водеща към президентския замък, развявайки национални флагове и оранжеви знамена със знаците на партията на Аун " Свободно патриотично придвижване ". Някои бяха облечени с оранжеви облекла, други носеха портрети на 84-годишния президент.

" Тук сме, генерале, няма да те изоставим, до момента в който сме живи ", пишеше на един от плакатите. Други акцентираха заслугите на президента, някогашен пълководец, стоял в миналото отпред на ливанската войска.-->

" Генерал Аун е модернизатор и непосредствен човек, не е нито подкупен, нито апаш - тук сме, с цел да му кажем: с теб сме и ще останем с теб, каквото и да се случи ", сподели пред Агенция Франс Прес участничка в проявата.

Участниците в митинга разкритикуваха стачкуващите срещу властта, които упорстват Аун да се отдръпна. Те споделиха, че споделят настояванията на митинга за промени и битка с корупцията, само че съгласно тях съответни ограничения може да вземе единствено президентът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР