Хиляди туристи, които почиват в Европа - в и извън

...
Хиляди туристи, които почиват в Европа - в и извън
Коментари Харесай

Нови мерки за сигурност удължават проверките на някои летища

Хиляди туристи, които почиват в Европа - в и отвън Шенген, това лято са принудени да чакат с часове инспекциите за сигурност преди да доближат до определените от тях летни дестинации като Палма де Майорка, Мадрид, Лисабон, Милано и Париж, написа " Капитал ", базирайки се на " Файненшъл таймс ".

Проблемът идва от въведените преди две години и половина ограничения след терористичните офанзиви в Париж и Брюксел. Те към този момент се ползват на някои летища.

Служителите ревизират с изключение на персоналните документи на пасажерите, само че преглеждат и в база данни дали не са източник на евентуална заплаха. Това би трябвало да лишава 2 минути на човек.

" Летища като Мадрид, Палма де Майорка, Лисабон, Лион, Париж-Орли, Милано или Брюксел построяват срамна картина от изтощени пасажери в опашки от неколкостотин метра пред имиграционните бюра ", споделя ръководещият шеф на Airlines for Europe (A4E) Томас Рейнърт пред БиБиСи.

Не е известно за какво летищата, въвели тези инспекции, са избрали най-натоварения сезон за пътувания. В съпоставяне с предходната година през сегашните летни месеци броят на закъснелите полети е повишен с 300%, сочат данни на представителя на превозвачи, измежду които нискотарифните Easyjet, Ryanair, A4E.

" Има големи тапи в този момент и ще става по-лошо, защото не всички страни следват новите правила ", счита представителят на А4Е Идж Дуенхопт. Според него проблемите се дължат на дребния брой летищни чиновници.

Според представител на Европейската комисия това е цената на сигурността.

От Брюксел трансферираха отговорността за справяне с казуса на 28-те държавни управления, които би трябвало да обезпечат задоволително личен състав. Освен това съгласно тях спомагателната инспекция би трябвало да се прави по едно и също време с тази на самоличността.

Някои самолетни компании поучават пасажерите си да плануват повече време на летището преди политане.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР