Хиляди туристи, доволни производители и още една запазена марка в

...
Хиляди туристи, доволни производители и още една запазена марка в
Коментари Харесай

Гостите признаха: Пловдив е по-красив на чаша вино СНИМКИ

Хиляди туристи, удовлетворени производители и още една запазена марка в съкровищницата на Пловдив - това е равносметката от деветото издание на фестивала " Дефиле на младото вино ", който се организира от петък до неделя в Стария град. Под тепетата в продължение на 72 часа се ляха над 180 типа от божествената напитка. За първи път тази година във феста участваха и БИО виновност. Тонове от еликсира бяха продадени в слънчевия уикенд в петнадесетте определени обекта в Стария град - заведения за хранене и галерии. Ползите за Пловдив от тазгодишното издание занапред ще бъдат систематизирани в проучване на студенти от ПУ " Паисий Хилендарски ", само че от огромната претовареност в хотелите под тепетата е явен големият интерес на посетители от цялата страна. По старинните улички на трихълмието можеше да се чуе всякаква тирада, тъй като особено за събитието дойдоха туристи от Русия, Гърция и Турция. Малки групи от Западна Европа също дегустираха в особено направените чаши. Настроението се поддържаше от осъществяванията на отбор " Тракия ".

Винената фиеста бе подкрепена от редица съпътстващи събития - поетични четения, изложения и кулинарни демонстрации. Дегустациите бяха допълнени от апетитно меню, подбрано от началник готвачи. С всяка последваща година обектите, които туристите посещават, се намират все по-надълбоко в лабиринта на Трихълмието.

Весела врява звънеше в Стария град до вечерта в трите фестивални дни, а феновете на животворната напитка не пропуснаха да се снабдят с наградените виновност и бутилки от тези, които най-вече са им харесали.

Няколко разновидности на божествената напитка от локални мазета завоюваха медали на “Дефилето на младото вино”. Винарска маза " Козя камара " от хисарското село Мътеница сграбчи няколко наградата. Производителите завоюваха с розето си " Златен Дионис " на дегустационната комисия. " Сребърен Дионис " в категория червени виновност сграбчи тяхното " Каберне Совиньон ". Най-добро младо бяло вино на Голямото жури - публиката, завоюва тяхното " Риканто ".

В категорията бели виновност със “Златен Дионис” е присъдена за “Енигма Шардоне”. А при алените за първенци дегустационната комисия разгласи два гроздови еликсира - “Рубин Асеновград” и “Вила Юстина Руж” в състав рубин 50%, пино ноар 30% и мерло 20%.

Тази година в празника на младото вино в Пловдив участваха 36 водещи винопроизводители от цялата страна. " Дефиле на младото вино " се организира постоянно в последната събота и неделя на ноември и се провежда от Съвета по туризъм, община Пловдив, Университета по хранителни технологии с поддръжката на доста компании и организации. Фестивалът е част събитийния календар на града и от Националния туристически календар.

ПОБЕДИТЕЛИТЕ

Категория “Бели вина”



Златен Дионис:

Шардоне на “Енигма”



Сребърен Дионис:

Совиньон Блан на “Копса”

Совиньон Блан на “Le Photographe”

Совиньон Блан на “Вила Юстина Блан” със състав с. блан (60 %), семийон (20 %), Алиготе (20 %)

Сандански Мискет на “Златен Рожен”

Категория “Розе”

Златен Дионис:

Розе Каб. Совиньон на “Козя грамада”

Сребърен Дионис:

Rose Classic -п. ноар, сира, на “Santa Maria”

Розе Каберне совиньон, мерло на “Копса”

Розе - каберне фран (50 %), п. ноар (30 %), мерло (20 %), на “Вила Юстина”

Категория “Червени вина”

Златен Дионис:

“Рубин Асеновград”

“Вила Юстина Руж” - руб. (50 %), п. ноар (30 %), мерло (20 %)



Сребърен Дионис:

“Сикадж Златен Рожен” - сира, каберне фран, Сан Джовезе

“Шато Копса” - мерло, каберне совиньон

“Каберне Совиньон - Козя грамада”

“Каберне Фран Le Photographe”

“Букет Bouquet Nouveau”
 Гостите признаха: Пловдив е по-красив на чаша вино СНИМКИ  Гостите признаха: Пловдив е по-красив на чаша вино СНИМКИ  Гостите признаха: Пловдив е по-красив на чаша вино СНИМКИ  Гостите признаха: Пловдив е по-красив на чаша вино СНИМКИ  Гостите признаха: Пловдив е по-красив на чаша вино СНИМКИ  Гостите признаха: Пловдив е по-красив на чаша вино СНИМКИ  Гостите признаха: Пловдив е по-красив на чаша вино СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР