Хиляди цивилни са били убити при ударите с дронове на

...
Хиляди цивилни са били убити при ударите с дронове на
Коментари Харесай

Хиляди цивилни са били убити при въздушни удари с американски дронове в Близкия Изток, гласи разследване

Хиляди цивилни са били убити при ударите с дронове на американската войска против джихадистки групировки в Афганистан, Ирак и Сирия. До трагичните случаи се е стигнало поради погрешна разследваща информация, прибързани дейности и неизбежни вреди, гласи следствие на Ню Йорк Таймс, представено от Българска телеграфна агенция.

Американската медия е базирала следствието си върху 1300 отчета от Пентагона за случаи на цивилни жертви. Информацията е била предоставена на публицистите по закон за достъп до информация. Заедно с това от изданието са посетили повече от 100 от обектите, които са били бомбардирани и са провели голям брой изявлението с оживели, както и с сегашни и някогашни представители на американската администрация.

Ню Йорк Таймс показва, че въздушната война на Съединени американски щати в Близкия Изток след 2014 година е белязана от голям брой случаи, в които е действано преждевременно, задачите не са били посочвани точно, като всичко това е довело до доста смъртни случаи, измежду които и на деца.

„ Това е в изострен контрастност с облика за водене на война с всевиждащи дронове и прецизни бомбени удари, който американското държавно управление показваше “, пишат от вестника. Според получената информация в нито един от получените от изданието отчети, в които се разказва гибел на цивилни, военните не са открили неточности и не са наложили дисциплинарни наказания. Заедно с това за по-малко от дузина от случаите е изплатено обезщетение, макар че доста от оживелите са оставени в положение, което изисква сериозна здравна помощ.

За пет години американските въоръжени сили са нанесли повече от 50 000 въздушни удара в Афганистан, Сирия и Ирак. Те признават, че са умъртвили по неточност 1417 цивилни в Сирия и Ирак от 2014 година. От 2018 година насам убитите цивилни в Афганистан са 188.

„ Едно нещо е несъмнено броят на жертвите е доста по-голям, в сравнение с признават от Пентагона “, написа още Ню Йорк Таймс като допълват, че в идващите седмици ще бъдат оповестени още материали с истории по тематиката.

Ударите с дронове се трансфораха в главен метод за офанзива против цели в Близкия Изток по времето на мандата на Барак Обама и бяха употребявани за понижаване на броя на американските бойци в рискови точки.

В края на лятото дефинитивно всичките си бойци от Афганистан, където ръководството беше. Серия от изявления сподели, че наличието им там е коствало трилиони долари, които обаче не са довели до нужния резултат за сигурността в страната, обучаването на локалните бойци и снабдяването им с техника и оръжие.
 Войници на талибаните са се качили върху брониран автомобил на афганистанските военни  Войници на талибаните са се качили върху бронира </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР