Хиляди тонове отпадъци заляха улиците на Париж. Това е една

...
Хиляди тонове отпадъци заляха улиците на Париж. Това е една
Коментари Харесай

Заради масовите стачки и протести: Боклук заля улиците на Париж

Хиляди тонове боклуци заляха улиците на Париж. Това е една от директните последствия за парижани след всеобщите митинги против непопулярната пенсионна промяна на държавното управление. Тя бе гласувана завчера от френския сенат, макар публичното неодобрение.

Заради нея и част от сметосъбиращите компании оповестиха стачка за седмица.

Три завода за изгаряне на боклуци отвън столицата преустановиха работа. В резултат цели тротоари бяха покрити с черни чували, цялостни с отпадък. Контейнерите също преливаха.

Столичната организация за битови боклуци Syctom разгласи, че пренасочва камионите с боклуци  към различни други площадки за предпазване и обработка на отпадъците.

През последната седмица чиновниците на кметството са събирали боклука единствено в половината от кварталите на Париж. Стачката е засегнала някои от най-престижните региони, в това число 5-и, 6-и и 16-и. 

Другите квартали се обслужват от частни компании, които не стачкуват.

Според левия синдикат CGT сметосъбирачите и водачите сега могат да се пенсионират на 57-годишна възраст, само че съгласно пенсионната промяна към тях ще се прибавят още две.

За множеството от другите категории труд обаче смяната планува повишение на пенсионната възраст от 62 на 64 години. Това е един от главните акценти в програмата на президента Еманюел Макрон, с която той завоюва и втория си мандат.

Реформата бе гласувана със 175 гласа " за " и 112 " срещу ". След това законът ще бъде оценен от комисия, формирана от седем сенатори и седем депутати от долната камара на Народното събрание, които показват за гласоподаване окончателния му вид. Очаква се това да стане в четвъртък.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР