Хиляди търсят прохлада на плажа на испанския курорт Бенидорм на

...
Хиляди търсят прохлада на плажа на испанския курорт Бенидорм на
Коментари Харесай

Германските туристи пътуват все повече

Хиляди търсят хладина на плажа на испанския курорт Бенидорм на 2 август

Още по тематиката
През юни българите са пътували най-вече до Турция, Гърция и Румъния
от Дневник,27 юли 2018
Пет съвета към немските туристи в България
от Дневник,2 юли 2018
През май българите са пътували най-вече до Гърция, Турция и Румъния
от Дневник,27 юни 2018 Германците усилват туристическите си пътувания без значение от новините за интернационалните спорове или проблеми в политическата класа на страната. Заключението е на Германската федерация на туристическата промишленост (BTW) и се основава на данни от Индекса за туризма, който организацията разгласява на всеки 6 месеца.

Според последното му издание германците са подготвени да заделят повече средства за къси и дълги пътувания, споделя президентът на BTW Михаел Френцел, представен от организация ДПА. Индексът на BTW се основава на разнообразни критерии, в това число месечния показател на GfK за потребителските настройки, формиран след допитване до към 2000 клиенти.

Министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи в края на юни, че чака с 5% повече туристи от Германия това лято на фона на очертаващ се спад на руснаците. Германците през предишния летен сезон са били първи пазар за България с над 700 хиляди души, а с посетилите страната отвън летните месеци броят им доближава 870 хил, заяви пресцентърът на министерството.

Сега от BTW предвиждат, че по отношение на 2017 година германците ще прекарат в пътешестване 30 милиона дни повече. Още през април за пръв път бе преминат символичният предел от над 400 милиона дни за първите три месеца на годината (ръст с 2.6% по отношение на същия интервал на предходната година). Основната заслуга за това са вътрешните пътувания. Тази категория регистрира до април растеж от 5%, споделят от BTW, където считат, че наклонността ще се резервира до края на годината поради топлото време.

Друга специфичност на немския пазар е, че макар растящият брой на онлайн регистрациите за пътувания и почивки не изчезват обичайните туристически сътрудници, където потребителите търсят препоръки на познавачи на бранша и предлагането на пакети, пригодени за съответните им условия.

" Абсолютно безсмислено е да се приказва за гибелта на комерсиалния сътрудник. Поне в Германия сходно нещо въобще не се случва ", споделя Марио Кьоперс, представител на TUI. Компанията наскоро закри организацията си в Скандинавия и остави единствено онлайн платформата си, добавя ДПА.
Все още не всеки тип пътешестване е обхванато от качествени онлайн услуги. Едноседмична отмора на плаж в Крит да вземем за пример не е комплицирано да се провежда по интернет, само че това не важи за обиколка из Виетнам да вземем за пример.

" Колкото по-сложно и дълготрайно е пътуването и колкото по-непознати са туристическите направления, толкоз по-важно е туристически сътрудник да ти предложи експертен съвет, няколко рекомендации и трикове ", разяснява Торстен Шефер, представител на Германската туристическа асоциация (DRV). Той също споделя, че растежът на онлайн резервациите не е наложително да погребе туристическите организации.

ДПА изяснява, че мнозина германци остават разочаровани, когато са заложили само на образуване на пътуванията си през интернет. Случва се да бъдат пропуснати връзки с полети, неприятно разминаване на хотела с упованията и в последна сметка унищожени ваканции и отпуски.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР