Хиляди спасители се опитват да достигнат до откъснати села и

...
Хиляди спасители се опитват да достигнат до откъснати села и
Коментари Харесай

Броят на жертвите на земетресението в Китай нарасна до 82 души

Хиляди спасители се пробват да доближат до откъснати села и квартали в Китай, където броят на жертвите на мощното земетресение набъбна до 82.
Китайските управляващи употребяват безпилотни самолети, спътници и хеликоптери, с цел да основат " канал на живота " за постигане до откъснатите региони в югозападната провинция Съчуан, която беше наранена от земетресение с магнитуд 6,8 в понеделник.
Последните данни, споделени от китайския всекидневник " Global Times ", демонстрират, че броят на починалите в засегнатите от земетресението региони на тибетския самостоятелен регион Гарзе в Съчуан се е покачил до 82 души. Над 250 души са ранени.
Провежда се интензивно търсене на изчезналите поданици, заяви анадолската организация.
По данни на Китайския център за сеизмични мрежи земетресението е засегнало окръг Лудинг в Тибетския самостоятелен регион Гарзе на дълбочина 16 км в понеделник следобяд. Това е най-смъртоносното земетресение след земетресението през 2008 година, когато починаха хиляди хора. Същата провинция беше наранена от друго мощно земетресение през 2017 година, при което починаха 25 души.
Над 10 000 спасители, в това число бойци, служители на реда, пожарникари и медицински личен състав, подкрепени от девет хеликоптера, вземат участие в избавителните и помощните интервенции.
Китайските управляващи са употребявали най-малко 10 спътника, с цел да локализират хората в откъснатите райони, като над 50 000 други са били преместени на по-безопасни места.
Слаби вторични земетресения раздрусаха доста региони към окръг Лудин.
Земетресението нанесе съществени вреди на къщи, исторически обекти, пътища, водни уреди и водноелектрически централи и засегна електроснабдяването и телекомуникациите.
Вследствие на земетресението е потърпевш и 104-годишен исторически обект, където е живял и провеждал срещи починалият китайски водач Мао Дзедун.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР