Хиляди софиянци ще останат без топла вода за пет месеца

Хиляди софиянци ще останат без топла вода за пет месеца ...

Част от центъра на София остава без топла вода до октомври


Хиляди софиянци ще останат без топла вода за пет месеца от понеделник. Потърпевши ще са абонати от центъра на столицата. Причината е планираната цялостна реконструкция на ул. "Цар Иван Шишман", съобщи Нова телевизия.

Спирането на топлата вода започва на 10 май и ще продължи до 10 октомври. Това важи за отделни сгради, намиращи се на улиците "Ген. Гурко", "Г.С. Раковски", "Аксаков", "6-ти септември", "Граф Игнатиев", "Хаджи Димитър", "Цар Иван Шишман", "Славянска", "Иван Вазов", "Добруджа", "Юрий Венелин", "Ген. Паренсов", "Мальовица", "Достоевски", както и на бул. "Васил Левски".

За други сгради, разположени на голяма част от посочените улици, а също така на площад "Народно събрание" и бул. "Цар Освободител", периодът без централна топла вода ще бъде по-кратък - от 10 май до 25 юли, според плановете на "Топлофикация".

Графикът за ремонта и засегнатите адреси е публикуван на .

"Топлопреносната мрежа в централната градска част е изградена в средата на миналия век и частично е реконструирана през 80-те години. Компрометираните топлопроводи и повишената аварийност в района налагат подмяната на остарелите тръби с нови, отговарящи на всички съвременни изисквания за енергоефективност, качество и надеждност на топлоснабдяването", пише в съобщение на "Топлофикация-София".

Източник: mediapool.bg