Хиляди софиянци и гости на столицата взеха участие в първата

...
Хиляди софиянци и гости на столицата взеха участие в първата
Коментари Харесай

Хиляди се включиха в първата Европейска нощ на спорта

Хиляди софиянци и посетители на столицата взеха присъединяване в първата Европейска нощ на спорта #BeActive Night. Събитието се провежда за пръв път като част от Европейската седмица на спорта #BeActive, чийто народен координатор за България е Министерството на младежта и спорта, оповестиха от ведомството.
 id__6713  id__7141  id__7482  id__7574  id__7680  id__8050  id__8339
В #BeActive Night взеха присъединяване още евродепутатът Андрей Ковачев и част от посланиците на Европейската седмица на спорта – международната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова и Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, които завоюваха сребърен орден в отборната конкуренция на провелото се в София Световно състезание по художествена гимнастика. Гост бе бронзовата медалистка с ансамбъла от Олимпийските игри в Рио де Жанейро Християна Тодорова. Станимира Петрова, чиято спортна кариера стартира като играч по таекуондо направи показателен спаринг със състезателите от Централен полицейски таекуондо клуб.

Гостите на #BeActive Night имаха опция да проследят атрактивни демонстрации и да се включат в тренировки по лека атлетика, баскетбол, бокс, тенис, фехтовка, кану-каяк, футбол, таекуондо, канадска битка, ролери. В #BeActive Night се включиха и състезатели от Националния тим по тенис за хора в колички, а от Федерация спорт за хора със зрителни увреждания срещнаха присъстващите със спорта шоудаун.

Голям интерес провокираха шампионатите по стрийт фитнес, проведени от клуб „ Стрийт Уъркаут България “ с ръководител четирикратния олимпийски медалист Йордан Йовчев.
В събитието се включиха и възпитаници от държавно спортно учебно заведение „ Ген. Владимир Стойчев “ – гр. София.

Атракциите на спортния празник включваха още балон с парещ огън, „ безшумно празненство “ със слушалки с три канала– хип-хоп, техно и рок, виртуални спортни симулации, фотокабина и игри с доста награди.

Участваха също съдружие „ Вярвам в теб “ и децата, спечелили сребърен и бронзов орден от Европейското състезание по лека атлетика за глухи през месец юни в София.
Фондация „ София – Европейска столица на спорта ” и домакините от НДК пък проведоха фасадно нанагорнище на Националния замък на културата, бегово нанагорнище и спортно насочване из НДК.

Много овации от публиката получи Диа, която извърши български фолклорни песни със актуален аранжимент.

Краят на спортното празненство бе ознаменуван с лазерно шоу в небето над НДК.

Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за поощряване на здравословния метод на живот и се организира за четвърта поредна година в България. Целта на самодейността е да подтиква повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа интензивност.

Събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в България са част от плана на Министерството на младежта и спорта „ Бъди деен – избери твоя спорт и се забавлявай “, който е съфинансиран по Програма „ Еразъм + “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР