Хиляди служители на Google подписаха отворено писмо, с което настояват

...
Хиляди служители на Google подписаха отворено писмо, с което настояват
Коментари Харесай

Cлyжитeли нa Gооglе ce paзбyнтyвaxa зapaди пpoeĸт c Πeнтaгoнa

Хиляди чиновници на Гугъл подписаха отворено писмо, с което упорстват интернет колосът да спре да работи по план на американските военни, предава BBC. Според тях това поврежда " непоправимо " марката.
Проектът Maven включва потреблението на изкуствен интелект, с цел да бъде усъвършенствана прецизността на ударите с военни дронове. " Вярваме, че Гугъл не би трябвало да влиза в бизнеса с войната ", споделя писмото, адресирано до основния шеф Сундар Пичай. " Затова желаеме планът Maven да бъде спрян, а Гугъл да подпише документ, че нито компанията, нито подизпълнителите ѝ, ще вземат участие в построяването на военни технологии ".
В отговор Даян Грийн, която оглавява облачни бизнес на колоса, увери чиновниците, че технологията няма да бъде употребена за изстрелване на оръжия, нито за ръководството на дронове.
Но въпреки всичко тези, подписали писмото, считат, че Гугъл слага под риск доверието на потребителите и пренебрегва " морални и етични отговорности ". " Изграждането на тази технология, с цел да се помогне на щатското държавно управление в разузнаването - и може би да докара до гибел - е недопустимо ".
Гугъл удостовери, че работи с Пентагона по някои от технологиите за различаване на изображения като част от армейски план.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР