Хиляди шофьори чакат с дни, за да преминат в Турция

...
Хиляди шофьори чакат с дни, за да преминат в Турция
Коментари Харесай

Близо 50 км е колоната от камиони на „Капитан Андреево”


Хиляди водачи чакат с дни, с цел да преминат в Турция

Продължава скупчването на товарни коли на турската граница. Хиляди водачи чакат най-малко по три дни на граничния пункт „ Капитан Андреево ".

В неделя колоната съумя да стигне съвсем до Харманли, като по този начин регистрира връх от близо 50 километра. И през днешния ден продължава да бъде токова дълга.

Хиляди водачи край пътя значи и доста мърсотия, както и заплаха от разпространяване на вирус. Някои от тези камиони идват от рискови страни. Голяма част от тях се конвоират от полицията, с цел да стигнат до самата колона.

Причината за забавянето при прекосяването са изключителните ограничения, които вкара Турция поради разпространяването на ковид. Ако преди за 24 часа бяха обработвани 2200-2300 камиона, в този момент броят им е много по дребен - около1500 в двете направления, регистрират от Агенция „ Митници ".

Голяма част от водачите нямат защитни средства, други имат по една маска и одеколон, с който да се дезинфекцират. От регионалното пътно ръководство започнаха да слагат спомагателни химически тоалетни, само че единствено по паркингите, които са на разстояние един от различен сред 5 и 10 км. Край пътя има и много отпадък.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР