Хиляди севернокорейци положиха цветя пред статуи на основателя на страната

...
Хиляди севернокорейци положиха цветя пред статуи на основателя на страната
Коментари Харесай

Северна Корея празнува деня на Вечния президент

Хиляди севернокорейци поставиха цветя пред скулптури на създателя на страната Ким Ир Сен през днешния ден, когато се уважава неговия рожден ден. В страната той е прочут и като Денят на Слънцето - най-големият празник съгласно режима в Пхенян. Поклонниците поставят носените от тях букети на хълма Мансу в центъра на Пхенян, на който се извисяват бронзови стату на Ким Ир Сен и неговия наследник и правоприемник Ким Чен Ир, съобщи БГНЕС.

Севернокорейците се учат от ранна възраст да почитат водачите си, а портретите на двамата умряли владетели гледат втренчено от стените във всеки дом, учебно заведение и работно място в страната. Настоящият водач Ким Чен Ун е трето потомство в династия, която е отпред на изолираната и бедна, само че разполагаща с нуклеарно оръжие страна, чийто календар е цялостен с годишнини, свързани с двамата му предшественици и кариерата им. Придружаващите ритуали показват и ускоряват лоялността към режима.

15 април, прочут като Деня на Слънцето, е най-важният празник, от време на време маркиран с боен церемониал, както предходната година. Властите организират в събота всеобща среща с висши чиновници за отбелязване годишнината от раждането през 1912 година на Ким Ир Сен. Това е единствено едно от събитията в един изпълнен с празници интервал всяка година.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР