Хиляди се включиха в протест на медицински сестри във Великобритания.

...
Хиляди се включиха в протест на медицински сестри във Великобритания.
Коментари Харесай

Хиляди се включиха в протест на медицински сестри във Великобритания

Хиляди се включиха в митинг на медицински сестри във Англия. Изразяването на недоволството им ще продължи и на следващия ден. Те упорстват за по-високи заплати и възстановяване на изискванията на труд в миг, в който Обединеното кралство се сблъсква с огромна инфлация, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Близо една четвърт от публичните здравни услуги са наранени от стачните действия.

Медицинските сестри желаят нарастване на заплатите с 5 % над инфлацията, която доближи 10,5 % през декември.

Разговорите сред държавното управление на Риши Сунак и главния профсъюз на медицинските сестри - Кралски лицей на медицинските сестри, са в задънена улица.

След първа двудневна стачка през декември, която бе невиждана от едновековното битие на синдиката и актуалната стачка, нови протестни дейности ще има и на 6 и 7 февруари, като ще бъдат наранени повече лечебни заведения.

На 6 февруари медицинските сестри ще бъдат подкрепени и от стачка на екипите на спешна помощ, като ще стачкуват водачи на коли за спешна помощ, медици, медицински личен състав, оказващ спешна помощ, парамедици, оператори на телефоните на Бърза помощ и други чиновници от бранша. Те ще стачкуват и на 20 февруари, а след това и на 6 март и на 20 март, добавя ДПА.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР