Хиляди се включиха в четвъртък в гей парада в Йерусалим,

...
Хиляди се включиха в четвъртък в гей парада в Йерусалим,
Коментари Харесай

Израелци използваха и гей парада за протест срещу съдебната реформа

Хиляди се включиха в четвъртък в гей парада в Йерусалим, оповестява АП. Отбелязва се, че годишното събитие, се организира за първи път при новото крайнодясно държавно управление на Израел , което включва и намерено хомофобски настроени членове.

Шествието в консервативния град постоянно минава с напрежение и е строго охранявано от полицията. В миналото е било придружено от принуждение. Но тази година Израел се оказва и надълбоко разграничен от противоречивия проект на държавното управление за главен ремонт на правосъдната система. Планът раздра дългогодишните публични разделения сред тези, които желаят да запазят демократичните полезности на Израел, и тези, които се стремят да го изместят към по-религиозен консерватизъм.
 Хиляди израелци още веднъж споделиха
Хиляди израелци още веднъж споделиха " не " на правосъдната промяна

След като последният митинг бе анулиран, в събота несъгласните още веднъж бяха по улиците

Шествието в Йерусалим нормално е по-скромно от това в по-толерантния Тел Авив, където се събират десетки хиляди празнуващи за всеобщо и многоцветно празненство. Но парадът в четвъртък, при засилени ограничения за сигурност, притегли по-големи тълпи от нормално в проява на мощ против държавното управление и проекта му да промени правосъдната система.

" В Израел няма една битка за народна власт и друга за правата на LGBTQ+ ", сподели опозиционният водач Яир Лапид в тирада пред тълпата. " Това е същата битка, против същите врагове, в името на същите полезности. "

Други опозиционни политици и посланикът на Съединени американски щати в Израел Том Нидес се причислиха към шествието в четвъртък . " Не намирам това за спорно по един или различен метод, сподели Нидес. Тук става въпрос за правата и човешките права и това е, което сплотява Америка и Израел. "

Правителството на премиера Бенямин Нетаняху се състои от ултранационалистически и ултрарелигиозни партии, които намерено се опълчват на изявата на хомосексуалността. Въпреки че израелският водач даде обещание да пази правата на гейовете и член на неговата партия, който е гей, е ръководител на Кнесета (парламента).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР