Хиляди се събраха в централен Лондон на два протеста. Единият

...
Хиляди се събраха в централен Лондон на два протеста. Единият
Коментари Харесай

Лондончани протестираха срещу масовото ваксиниране

Хиляди се събраха в централен Лондон на два митинга. Единият против закона за полицията и престъпността и другият против всеобщото имунизиране и локдауните, съобщи БНР.

Стотици се събраха на „ Ръсел Скеуър “, с цел да стачкуват против закона за полицията и престъпността, който планува установяване на начален и краен час на митингите и ограничение на опциите за шумно изложение на участниците. Според новите разпореждания тези, които повреждат монументи могат да получават затворнически присъди до 10 години.

Законът също така дава по-големи пълномощия на полицията да стопира и претърсва жители. Целта на закона е да се спре окупирането на публични места и привързването към мостове, здания или монументи. Подобен митинг се организира и в Бристол, 13-ти подред, където преди два месеца се стигна до конфликти с полицията.

Доста по-многолюден бе другият митинг, който е против имунизациите и локдауните и се организира на площада пред Народното събрание. Протестиращите скандираха, че „ пандемията е машинация “, а някои издигнаха плакати с надпис „ Тялото е мое, изборът е мой “. Други стачкуваха против концепцията за имунизационни паспорти. И двата митинга са под формата на шествия, които на моменти се преплитаха.

Полицията не заяви за произшествия. Според „ Дейли експрес “ обаче в региона на Стратфорд се е стигнало до конфликти на протестиращи и полиция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР