Хиляди се събраха в неделя в Германия за демонстрации срещу

...
Хиляди се събраха в неделя в Германия за демонстрации срещу
Коментари Харесай

Хиляди протестираха в Германия срещу крайната десница

Хиляди се събраха в неделя в Германия за демонстрации против крайната десница, оповестява АП. Протести са се провели в Потсдам и в Берлин. Те последваха проява в събота в Дуисбург.

Канцлерът Олаф Шолц и неговият външен министър Аналена Бербок се включиха в демонстрациите в Потсдам.  Бербок е декларирала пред немската осведомителна организация dpa, че е участвала на демонстрацията там като един от хилядите локални поданици, " които са за народна власт и срещу остарелия и новия фашизъм ".

Кметът на Потсдам Мике Шуберт сподели, че тези проекти припомнят за най-тъмната глава от немската история.

До деянията се стигна след известията, че политици от крайнодясната партия " Алтернатива за Германия "  и други неотдавна са разискали депортирането на милиони имигранти, в това число немски жители, в случай че вземат властта.

Миналата седмица медията Correctiv заяви за хипотетичната последна дясна среща през ноември, на която са участвали фигури от няколко крайнодесни обединения.

  " Алтернатива за Германия " публично се опита да се дистанцира от срещата. Заяви, че няма организационни или финансови връзки със събитието. Членовете, които явно са участвали, са го създали в чисто персонално качество и партията не носи отговорност за това, което се разисква там.

В момента партията е на второ място в националните изследвания, след главната дясноцентристка съпротива и пред партиите в непопулярната коалиция на лявоцентристката Шолц. Германия е изправена пред изборите за Европейски парламент през юни и по-късно пред федерални избори през септември в три източни района, където " Алтернативата " има доста мощни позиции. Те включват Бранденбург, където се намира Потсдам.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР