Хиляди се събраха пред Съдебната палата в Стара Загора, обединени

...
Хиляди се събраха пред Съдебната палата в Стара Загора, обединени
Коментари Харесай

Протестът в Стара Загора: Родителите на обезобразеното момиче благодариха за подкрепата

Хиляди се събраха пред Съдебната палата в Стара Загора, обединени от концепцията за нулева приемливост към експанзията и с искане за обективни санкции за причинителите на сходни действия.

В акцията ще се включат над 40 града

Родителите на обезобразеното момиче се обърнаха към протестиращите и благодариха за поддръжката.

„ Развълнувана съм ужасно доста. Не чаках такава поддръжка. Благодаря на всеки, който е тук “, сподели пред bTV Ивелина Михайлова, майка на нападнатото от Георги Николаев момиче, на което бяха направени над 400 шева.

„ Не чаках такава поддръжка. Благодаря на всеки, който е тук “, сподели Ивелина Михайлова

„ Надяваме се на правдивост - обективна присъда, вярно квалифициране на телесните повреди по щерка ми “, уточни Михайлова. Според нея институциите би трябвало да преценяват дали закононарушението може се квалифицира като опит за ликвидиране.

Пред bTV Красимир Михайлов, бащата на момичето, благодари на събралите се в Стара Загора, както и всички, излезли на митинг в България.

Според него дейностите са предизвикани от ревнивост, а щерка му нищо не е споделяла за връзките си

Протестиращите от своя страна показаха поддръжката си към жертвата и фамилията ѝ.

От Съдебната палата недоволството се реалокира пред общината. А по-късно с спокойно шествие стигнаха до Районна прокуратурата, където демонстративно залепиха плакати и макетни ножчета на вратите. Те желаеха оставката на всеки, който не си е приключил работата.

„ Тя е събрала сили да стане и да потърси помощ “, сподели пред bTV Красимир Михайлов, татко на нападнатото момиче

По-рано през днешния ден Районният съд остава в ареста Георги Николаев, който е упрекнат за нападението над 18-годишното момиче.

От Районният съд на Стара Загора оповестиха, че съгласно съда е налице обоснованото съмнение, че точно обвиненият е направил закононарушението, за което е притеглен към наказателна отговорност.

Георги Николаев е притеглен към наказателна отговорност за това, че се заканил с ликвидиране против 18-годишното момиче, като заканата би могла да възбуди състоятелен боязън за реализирането му.

Следете всичко по тематиката тук

Два пъти той е изпратил текстови известия за закана с ликвидиране посредством интернет приложение „ Инстаграм “.

Районният съд в Стара Загора смята, че съществува и действителна заплаха обвиненият да се укрие и да извърши друго закононарушение, което се извежда и от съвкупната преценка на събраните все още доказателства, преценени поотделно и в тяхната цялост и целокупност.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР