Хиляди се събраха на Шанз-е-лизе, за да наблюдават парада за

...
Хиляди се събраха на Шанз-е-лизе, за да наблюдават парада за
Коментари Харесай

Денят на Бастилията - Франция отбелязва националния си празник

Хиляди се събраха на Шанз-е-лизе, с цел да следят парада за Деня на Бастилията. В него участваха близо 6500 души, десетки самолети и хеликоптери, към 160 бойни машини, 62 мотора и 200 гвардейски коня.

Показани бяха и самоходни гаубици " Цезар " и бронирани военни машини като тези, които Франция изпрати в Украйна. По този метод страната показва своята поддръжка към украинците.
Войната в Украйна е удостоверение за стратегическите разтърсвания, които се случват от Азия до Африка, от дълбините на океаните до най-далечните точки на космоса и цифровите технологии. Днес сме щастливи, че американската администрация е на наша страна във връзка с войната на европейска земя, само че нашият наложителен дълг като европейци в границите на Алианса е да бъдем с ясно схващане за идващите десетилетия. Ние сме тези, които носят тежестта на личната си сигурност и на споровете в нашите съседи.
Еманюел Макрон - президент на Франция

Френският президент Еманюел Макрон се качи на боен автомобил и мина с него по " Шанз Елизе ". Той беше приветстван от събралите се край булеварда хора, само че получи и няколко освирквания.

Макрон следи парада дружно с почетния посетител - индийския министър председател Нарендра Моди, който беше почетен с Ордена на Почетния легион, най-високото френско отличие.

Париж и Ню Делхи означават 25-годишнина от стратегическото си партньорство.

Празненствата минават при изключителни ограничения за сигурност поради скорошните вълнения. Повече от 10 000 служители на реда отговаряха за сигурността единствено региона на Париж. Фойерверките бяха анулирани в някои елементи на страната поради опасения от обновяване на размириците, както и поради риска от пожар в изискванията на рискови горещини.
 Bastille Day AP Снимка: АП
Щурмът на Бастилията е преломен миг във Френската гражданска война. То символизира триумфа на народа и слага началото на революционно придвижване, което ще промени хода на историята.

Всичко стартира на 14 юли 1789 година Подхранван от години на политическо неодобрение и стопански компликации, народът на Париж се подвига на въстание с готовност за смяна. Те излизат на шествие по улиците с претенции за независимост и тъждество. Водени от авторитетни революционери като Максимилиан Робеспиер и Жорж Дантон, жителите на Париж се пробват да отстранен деспотичния режим и да открият нова епоха на ръководство. 
 Bastille Day AP (1) Снимка: АП
След рухването на Бастилията революцията набира скорост и води до огромни обществени и политически промени. Обявена е Декларацията за правата на индивида и жителя, която утвърждава главните права и свободи на всички жители. Днес Денят на завладяването на Бастилията е празник на единството, напредъка и трайното завещание на Френската гражданска война.

 

Пълен запис на парада по случай Деня на Бастилията вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР