Хиляди се събраха на 12-ият ден на антиправителствени протести в

...
Хиляди се събраха на 12-ият ден на антиправителствени протести в
Коментари Харесай

Със “Со кротце, со благо и со малце кьотек” протестиращите поискаха оставка

Хиляди се събраха на 12-ият ден на антиправителствени митинги в страната. Протестът продължи да се организира пред Народното събрание, където стартира още в 7.00 ч. сутринта.

Множеството скандираше “Оставка”. На паметника на Цар Освободител бе разпънат транспарант, на който написа “Бойко, иди си!”. За малко бе блокирано и кръстовището на Орлов мост.

Сред плакатите, които носеха жителите, можеше да се прочетат и думите, приписвани на министър-председателя Андрей Ляпчев: “Со кротце, со богатство и со малце кьотек”.

“Хазартът не е Божков” и “Добре пристигнали в чакалнята на тоталния монопол над бизнеса” са измежду другите плакати.

„ Аз съм от Бургас. Тук сме цялата игрална промишленост. Протестираме по отношение на признатата на второ четене корекция в Закона за хазарта”, сподели Милен Тотев. Мирослав Младенов изясни, че те се събрали през днешния ден в символ на митинг против акцията, която, по думите му, се подела от цялата страна по оклеветяване на хазартния бизнес и игралната промишленост. „ Очевидно с приемането на поправките в този закон крайната цел е затварянето на хазартния бизнес и на игралната промишленост и монополизирането й от избрани кръгове, които за нас сега не са известни, само че посоката е напълно очевидна”, уточни мъжът.

За Виктор това е 11-ят му ден на митинг. „ Тук съм за какво извънредно доста желая да покажа гласно, че това, което продължава, би трябвало да спре”, съобщи той и добави: “Начинът, по който това държавно управление ръководи, би трябвало да спре, тъй като е отвън рамките на това, което аз смятам за морално, за право, и за стойностно”, уточни младият мъж.

„ Ние протестираме главно против избирането на Гешев”, сподели Валери, който не е самичък на митинга през днешния ден. По думите му, оставката на държавното управление е втората цел на митинга. „ Трябва да има добра правосъдна реформа”, сподели той.

Антиправителствени митинги се организираха и в други градове на страната.

Стотици жители на Стара Загора се събраха за следващ ден на антиправителствени митинги в града. За първи път измежду протестиращите бе издигнато и плашило на премиера Бойко Борисов.



То бе отпред на шествието, което стигна до офиса на партия ГЕРБ в града, където куклата бе запалена и изгорена.



Исканията на протестиращите са оставка на цялото държавно управление и на основния прокурор Иван Гешев.

Жителите на Смолян също желаеха оставката на кабинета “Борисов 3” и на Гешев. На 12-ия ден от антиправителствените митинги дребен брой протестиращи се събраха пред общината в града и скандираха “Оставка”.След митинга, те потеглиха на шествие до остарелия център на града. Заради митингите краткотрайно беше блокирано едното платно на бул. “България”.

*Снимка: БГНЕС
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР