Хиляди се отказват да чакат отговор на телефонната линия за помощ на NHS 24 на фона на „нелепо време на чакане“ в Шотландия

...
Януари беше най-лошият месец за време на чакане като цяло,
Коментари Харесай

Януари беше най-лошият месец за време на чакане като цяло, с 34 594 обаждания, спрени преди да им бъде отговорено, и средно време на чакане от 19 минути и 51 секунди.

Данните са получени от шотландските консерватори чрез искания за свобода на информацията.

24 е еквивалент на NHS 111, предоставящ съвети за спешна помощ и зъболекарска помощ в извънработно време.

Шотландското правителство призова хората да се възползват от NHS 24 - която беше създадена за първи път през 2001 г. - за облекчаване на натиска върху спешните отделения.

„Просто не е достатъчно добро“

p>

Семейства на бебета, убити от медицинската сестра Луси Летби, обещават да продължат търсенето на отговори

Шотландският консерватор д-р Сандеш Гулхане обвини дългото време за чакане за това, което той нарече „хроничното лошо управление на Шотландската национална здравна служба от SNP“.

Той продължи: „Шотландците не трябва да бъдат принуждавани да издържат нелепо време на чакане, за да говорят с оператор относно своите здравословни проблеми.

„Средното време за изчакване от почти 13 минути просто не е достатъчно – и не се вярва, че някой наистина е чакал почти три часа, за да получи отговор на обаждането си.“

Членът на шотландския парламент също така каза, че хората ще бъдат принудени да се обаждат на личния си лекар или да посещават спешна помощ поради значителното време за чакане за NHS 24.

Правителството казва, че „подобряването“ на услугата е по-добро от това на Англия

Говорител на NHS 24 каза, че „зимният натиск“ е повлиял на търсенето на техните услуги, което заедно с увеличените обаждания по време на официалните празници е довело до временно увеличено време за изчакване.

Те също казаха, че някои обаждащи се биха затворили, след като са слушали записано съобщение, насочващо ги към алтернативни грижи, включително 999, тяхната местна аптека или проверяващите симптоми на NHSinform.scot.

Говорителят добави: „NHS 24 непрекъснато подобрява услугите си и продължава да наема допълнителен персонал на първа линия, за да отговори всяко обаждане възможно най-бързо и да продължим да предоставяме безопасни и ефективни грижи на пациентите в Шотландия 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата."

Прочетете повече от Шотландия:
Мъжът, изнасилил момиче, „обвини жертвите"< br />Посмъртни маски пресъздават лицето на Бони Принц Чарли
Училищен персонал ще стачкува в 10 района на Шотландия

В отговор на данните шотландското правителство каза: „[Ние] увеличихме финансирането на NHS 24 миналата година с над £20 милиона за допълнително набиране на персонал и добавяне на нови кол центрове в Дънди и Глазгоу. Ще продължим да инвестираме в услугата, тъй като тя продължава да разширява своите услуги и работна сила."

Освен това, те направиха сравнение с цифри от NHS 111, които според тях показват, че средното време на чакане в Англия е 25 минути – почти двойно повече от времето за чакане в Шотландия – и този номер 111 е намалил почти 3,7 милиона обаждания миналата година, което според тях е с около 19% повече на глава от населението, отколкото в Шотландия.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР