Хиляди сървъри с инсталиран на тях VMware софтуер за виртуализация

...
Хиляди сървъри с инсталиран на тях VMware софтуер за виртуализация
Коментари Харесай

Хакери удариха хиляди клиенти на VMware по целия свят

Хиляди сървъри с конфигуриран на тях VMware програмен продукт за виртуализация бяха ударени в световна координирана хакерска офанзива, оповестява Quartz. Данните на машините са заключени против откуп.

Информацията за пробива пристигна от Италианската национална организация за киберсигурност. Според специалистите за офанзивата се употребява добре известна уязвимост в сигурността на софтуера, като изумените сървъри на компании в Съединени американски щати, Канада, Германия, Франция и Италия досега са повече от 3200.
 Най-голямата енергийна компания в Италия е ударена от хакерска атака
Най-голямата енергийна компания в Италия е ударена от хакерска атака

Все повече се употребява рансъмуер, с цел да се нападат компании в енергийния бранш

За да бъде достъпена информацията киберзлосторниците желаят 2,06 биткойна (19 000 долара). Според италианската организация хакерската атака не е с присъединяване на съответна страна.

От VMware припомниха, че са премахнали уязвимостта с актуализирана версия още през 2021 година и приканиха клиентите си да актуализират софтуера си.

Лош тайминг

VMware се оказаха в пиар рецесия тъкмо сега, в който антимонополните регулатори в Съединени американски щати и Европа започнаха инспекция на договорката, с която Broadcom купи компанията за 61 милиарда $.
 Broadcom купува VMware за $61 милиарда
Рекордна договорка в софтуерния бранш, сплоти два " колоса "

Broadcom ще поеме и $8 милиарда чист дълг на VMware

Опасенията са, че договорката ще затвори пазара на предпазване на данни за нови съперници - Broadcom ще държи хардуера, а VMware - софтуера.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР