Хиляди съдии и прокурори в Полша подписаха петиция, с която

...
Хиляди съдии и прокурори в Полша подписаха петиция, с която
Коментари Харесай

Полски съдии подкрепят решения на Съда на ЕС

Хиляди съдии и прокурори в Полша подписаха петиция, с която приканват управляващите да вземат поради неотдавнашни решения на Съда на Европейския съюз и неотложно да преустановят активността на Дисциплинарната камара към полския Върховен съд, съобщи Асошиейтед прес.

Полското държавно управление не предприе никакви дейности по отношение на решението на Съда на Европейски Съюз от предходната седмица, съгласно което процедурите за търсене на дисциплинарна отговорност на висши съдии в Полша опонират на европейското право и подкопават независимостта на правосъдната система. Съдът на Европейски Съюз постанови, че тези процедури би трябвало да бъде изменени.

Вместо да се съобразят с решението на Съда на Европейски Съюз, полските управляващи подценяват решението и настояват, че само те могат да контролират правосъдната система в Полша.

Петицията за използване на решението на Съда на Европейски Съюз е събрала минимум 3500 подписа на съдии и прокурори, заяви самостоятелният информативен уебсайт OKO.press.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР