Хиляди румънски сезонни работници се готвят да се качат на

...
Хиляди румънски сезонни работници се готвят да се качат на
Коментари Харесай

Въпреки пандемията: Румънци тръгнаха на гурбет в Германия

Хиляди румънски сезонни служащи се готвят да се качат на чартърни самолети за Германия, откакто държавното управление одобри да позволи полетите, макар новата пандемия от ковид, предава AFP.
Около 300 хиляди сезонни служащи пътуват до Германия всяка година, основно от Полша и Румъния, с цел да оказват помощ при събирането на реколтата от плодове и зеленчуци, съгласно Германската асоциация на фермерите, съобщи организация Фокус.
Министерството на превоза съобщи, че всички чартърни полети " ще бъдат обработени през днешния ден, с цел да могат пасажерите на летището да стигнат до дестинациите си ", като отхвърлят информациите за анулация на полетите.
" Три чартърни полета с близо 600 пасажери на борда чакат зелената светлина от Министерството на превоза, преди да могат да излетят за Германия ", съобщи представителят на интернационалното летище в Букурещ Валентин Йордаче пред AFP.
Шест други самолета, пренасящи сезонни служащи, би трябвало да излетят от Клуж-Напока и два от Яш в Източна Румъния, всичките за Германия.
Румъния, която досега е записала 5 477 случаи на ковид и 265 смъртни случая, разгласи изключително състояние и забрани постоянните полети до редица страни от Европейски Съюз, в това число Италия, Испания, Франция и Германия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР