Хиляди противници на крайната десница протестираха днес из цяла Франция

...
Хиляди противници на крайната десница протестираха днес из цяла Франция
Коментари Харесай

Хиляди на протест срещу льо Пен във Франция

Хиляди съперници на крайната десница стачкуваха през днешния ден из цяла Франция против вероятността Марин льо Пен да завоюва балотажа против сегашния президент Еманюел Макрон, плануван на 24 април, заяви " Ройтерс ".

" Срещу крайната десница. За правдивост и тъждество, а не Льо Пен в Елисейския замък ", гласяха издигнатите лозунги.

" Ако крайната десница е на власт, ще забележим сериозен срив на демократичните, антирасистките и прогресивните лагери ", съобщи Доминик Сопо, президент на SOS Расизъм, който дружно с десетки правозащитни групи, съюзи и асоциации прикани за митингите. Хората би трябвало да осъзнаят, че макар гнева им към Еманюел Макрон и неговата политика, няма тъждество сред демократичен, закостенял претендент и извънредно десен претендент.

Полицията предизвести за вероятни произшествия, защото стачкуващите се събраха в към 30 града, само че митингите завършиха спокойно.

Макрон организира протест в Марсилия, до момента в който се пробва да убеди левите гласоподаватели да го изберат на 24 април, е малко по-напред в изследванията на публичното мнение.

" Крайнодесните са риск за страната ни ", сподели той на последователите си.
 Льо Пен назова Макрон най-авторитарния президент на Франция
Льо Пен назова Макрон най-авторитарния президент на Франция

Никога не сме имали президент, който да е посочил повече признаци на екстремизъм, твърди тя

На първия тур на изборите Льо Пен приключи с 23,1% от гласовете спрямо 27,85% за Макрон.

Тази седмица изследване на IPSOS-Sopra-Steria в събота сподели, че президентът ще печели балотажа с 55,5% от гласовете.

Той завоюва поддръжката на някогашните президенти Никола Саркози и Франсоа Оланд. Стотици звезди и спортни фигури също го поддържаха против Льо Пен.

Льо Пен, чиято позиция е антиимиграционна и евроскептична, през последните години се стреми да смекчи имиджа си и този на нейната партия. Опонентите, в това число Макрон, споделиха, че програмата ѝ е цялостна с неистини и подправени обещания - обвиняване, което Льо Пен отхвърли.
 Снимка 570875
Източник:

Льо Пен отхвърли плануваните митинги като недемократични.

Но Макрон, чийто от време на време недодялан жанр и политики, които се отклониха вдясно, разгневи доста гласоподаватели и към този момент не може автоматизирано да разчита на тази поддръжка.

Подчертавайки по какъв начин за някои гласоподаватели избирането на Макрон не е елементарно решение, един банер гласеше в Париж: " Нито Льо Пен, нито Макрон ".
 Изборите във Франция и бъдещето на цивилизацията
Изборите във Франция и бъдещето на цивилизацията

Като цяло изборите във Франция не демонстрират нищо ново. Не демонстрират нищо повече от битовия блян на " белия човек " (който от много време не е напълно бял, само че да се надяваме, че най-малко е останал човек)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР